Арх. Стефанов: „Младост" не е дойна крава, Столичната община да проумее това

OFFNews
27 септември 2019 в 19:04 | 2246 |1
Арх.Стефан Стефанов
Арх.Стефан Стефанов

Столичната община и Общинският съвет да не ползват „Младост" за дойна крава, а за равностоен партньор, настоя главният архитект на района Стефан Стефанов, който е кандидат за кмет на района.

Той подчерта, че само по този начин в „Младост" ще има тротоари, паркинги, реновирани детски градини, зелени площи и всичко, което е необходимо, за да е налице естетическа градска среда.
Арх. Стефанов посочи и аргумента си за това - средствата, които „Младост" внася в бюджета на Столичната община, са 14,5% от всички приходи и сумарно това прави над 1 милиард лева за 4 години, а в същото време в района се връщат едва няколко милиона годишно.

„Обидно е най-големият донор на общинския бюджет да получава най-малко. Това е геноцид към гражданите на квартала. Моментът, в който значителна част от парите, дадени като данъци, започнат да се връщат към района, казусите, които имаме като проблеми ще се решат с много работа и труд от наша страна", категоричен бе арх. Стефанов.

Архитектът днес получи от Общинската избирателна комисия удостоверението си за кандидат-кмет на „Младост". На практика той ще бъде единственият независим кандидат за кметския пост в района.

Програмата му за 4-годишния мандат предвижда, на първо място, изграждането на нов парк с мащабите на Южния парк и превръщането на междублокoвите пространства в уютно място за отмора. Той се ангажира да работи за построяването на нови детска градина и училище.

Главният архитект на района обяви, че има готов план за решаване на един от най-големите проблеми на „Младост" – липсата на паркинги. За 4 години ще могат да се разкрият 500 нови паркоместа.

„Те ще бъдат направени на две вълни. Първата ще позволи изграждането на временни паркинги в урегулирани имоти, върху които все още не е извършено заложеното в плана градоустройство. Това ще може да се случи в рамките на първите 2 години. През това време ще проектираме постоянните паркинги и ще изчистваме проблемите, свързани със собствеността. Имаме много места, които са предвидени за изграждане на подземни и наземни паркинги. След 2 години ще започнем тяхното изграждане", заяви той.

Според него е необходима и втора детска кухня, тъй като „Младост" е огромен район и засега разполага само с една.

Препоръчани материали
zuljin

Рейтинг : 3742

27.09 2019 в 20:56 1
+ 0
- 0
А от тия паркинги кой ще пълни гушката? Щото надали ще са безплатни? Някоя мутра - свой човек, а?