Атака: Проява на лош вкус e искането на НФСБ Сидеров да не лидер на парламентарната ни група

OFFNews 18 октомври 2018 в 12:02 1869 1

След като вчера в парламента нямаше нито един депутат от "Атака" и нито един служител от партийната им телевизия, днес те отидоха на работа.

От партията коментираха пред журналисти в парламента вчерашното решение на НФСБ да оттегли доверието си от лидера на "Атака" Волен Сидеров и да поиска той вече да не е председател на парламентарната група на "Обединените патриоти" (НФСБ, "Атака и ВМРО). До това се стигна след нападки от ефира на партийната телевизия на Сидеров срещу вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

На журналистически въпрос за оттегленото доверие, депутатът от "Атака" Николай Александров отговори: "Опитвате се да ме накарате да коментирам всяка проява на лош вкус, която може да излезе от страна на колеги. Има ясно регламентирани правила, записани в коалиционното споразумение. И не мисля, че то е нарушено. Искането за оттегляне на Волен Сидеров като лидер на парламентарната група е несериозно. Това е като въпроса има ли сериозен вариант да се оттегли подкрепата към Валери Симеонов като вицепремиер".

Той разкритикува и това, че Симеонов подкрепя независимостта на украинската църква. "Войните в световен мащаб винаги са се водили по две причини – религия и ресурси. Не отива на когото и да било – редови депутат, вицепремиер или премиер, да се заиграва с религиозната карта", каза депутатът и добави, че оттам нататък всеки сам може да направи анализ на "това, което се случва в момента".

Междувременно от НФСБ ще кажат каквото имат да казват по въпроса с поредното напрежение между Симеонов и Сидеров, но на коалиционен съвет, а не пред медиите. Да говорим през медиите и публичното пространство не е нормално. Очакваме да има коалиционен съвет, на него ще си кажем всичко", каза Борис Ячев.

Той добави, че ако на коалиционния съвет бъде поставена темата за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, това ще се обсъжда и ще се вземе решени.

До поредното напрежение между "Атака" и НФСБ се стигна, след като в понеделник вечер партийната телевизия на партията на Сидеров сама спря излъчването на програма си, а на нейно място излизаше бял надпис излизаше посланието: "Телевизия "Алфа" спря. Питайте правителството защо". От "Атака" запазиха мълчание за причината за спирането. Работещите в телевизията също не коментираха темата, а от СЕМ обясниха, че не са налагали глоби или други санкции на медията. Ден по-късно надписът беше сменен с няколко други, които бяха цитати от Волен Сидеров. Те определяха вцепремиера Валери Симеонов е човекът на Джордж Сорос в българското правителство. Това доведе до решението на депутатите от НФСБ да снемат доверието от лидера на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединените патриоти" Волен Сидеров. Малко след това излъчването на програмата по партийната телевизия беше възстановено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5705

1

г-н Никой

19.10 2018 в 07:52

Сидеров-НАРЦИС-ИДИОТ,С ЛИЦЕ НА ...МЪДРЕЦ,ПАРАЗИТИРАЩ,ВЪРХУ НАИВНИТЕ И НЕГРАМОТНИ БЪЛГАРИ!?