Атака иска да отпадне давността за престъпленията на властта и приватизацията

OFFNews 14 февруари 2020 в 11:47 2352 2

Десислав Чуколов

Партия "Атака" предлага промени в Наказателния кодекс за отпадане давността за престъпления, извършени от високопоставени длъжностни лица. В това число влизат приватизационните и концесионните сделки от началото на прехода. 

„По този начин се надяваме, че правоприлагащите органи ефективно ще могат да си свършат работата”, каза зам.-председателят и депутат от "Атака" Десислав Чуколов на брифинг в Народното събрание.

„С този законопроект развързваме ръцете на прокуратурата”, посочи Чуколов.

Партията обяви, че се е съобразила с мотивите на КС по Решение №2/2016 г., като по този начин смята, че предложението отговаря на Конституцията и принципите на правото.

Освен това хората на Волен Сидеров настояват да бъде спряна давността за извършени престъпления от лицата, които се ползват с имунитет (президент, депутати, магистрати, членове на Конституционния съд и други).

Вносителите на промените предлагат да бъде увеличено и наказанието освен за порочно сключени приватизационни сделки, така и за длъжностни престъпления, извършени от лица, заемащи високи държавни постове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

2

order

14.02 2020 в 12:34

Ами хубаво да отпада и да ги хващат и съдят, който каквото е дробил да си го куса...... ама НАЙ ПЪРВО ДА ПРИБЕРАТ ДНЕШНИТЕ НАСТОЯЩИТЕ КРАДЦИ И РАЗБОЙНИЦИ ОТ ШАЙКАТА начело с байхОЙя ....или ГЕШТАПО не смее да посяга на патрона си и ще се изчаква да утече давностният срок и тогава некой друг Гешефф ще има пак да се пеняви пред потърпевшият народ!!!!!

705

1

order

14.02 2020 в 12:33

Ами хубаво да отпада и да ги хващат и съдят, който каквото е пробил да си го курса...... ама НАЙ ПЪРВО ДА ПРИБЕРАТ ДНЕШНИТЕ НАСТОЯЩИТЕ КРАДЦИ И РАЗБОЙНИЦИ ОТ ШАЙКАТА начело с байхОЙя ....или ГЕШТАПО не смее да посяга на патрона си и ще се изчаква да утече давностният срок и тогава некой друг Гешефф ще има пак да се пеняви пред потърпевшият народ!!!!!