Атанасов: Целта ни е да намажем ските на Борисов

OFFNews - Бургас 10 февруари 2018 в 17:03 9111 0

Снимка OFFNews

От ляво надясно: Владислав Панев (Зелените); Атанас Атанасов (ДСБ); Христо Иванов (Да, България); Николай Ненчев (БЗНС)

На България ѝ е нужна политическа алтернатива. Около това мнение се обединиха лидерите на ДСБ, „Да, България“, БЗНС и Зелените. Те бяха в Бургас за среща с електората си и за поредния експертен форум Български манифест за Европа, този път – на тема „енергетика“.

Покрай европредседателството се скрива това, че управлението на държавата няма визията и желанието на осигури на България принадлежност към Европа, коментира лидерът на „Да, България“ Христо Иванов:

Само в последните дни видяхме краха, който преживяха управляващите. Първо – да скрият темата за корупцията. Второ – да осигурят прием „по втория начин“ в Шенген, въпреки че не сме си свършили работата с корупцията. И трето – убедително да започнат към една кампания за получаване на чакалня на Еврозоната“, каза Иванов.

Лидерът на „Да, България“ добави, че появяването заедно на водачите на партиите е ясен знак, че се върви към общ политически проект и да се покаже на хората, че страната ни може да има друг модел на управление:

Контрастът е много силен. Само в рамките на един ден, нагло лице на олигархичния захват на медиите показа среден пръст по БНТ. С гласовете на ГЕРБ и на ДПС беше приет законът на Пеевски, който му позволява да участва в доразграбването на КТБ. Беше закрита една от последните свободни телевизии, в реално време наблюдавахме нейната ликвидация. И вицепремиер на българското правителство си позволи абсолютно неприемливи провокации спрямо гостуващ европейски депутат. Този език беше не само връх на простащината и на чалгата в политиката. Той беше откровено фашизоиден“, коментира Христо Иванов.

Темата енергетика, която бе обсъждана на форума, е ключова и за нас, защото докато в Европа тече технологична революция, ние развиваме стари проекти, коментира Иванов.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов добави, че нуждата от политическа алтернатива е крещяща:

И аз използвам вчерашния език на вицепремиера Симеонов. Ние се събираме, за да намажем ските на Бойко Борисов, за да може по-бързо да се плъзне от „Дондуков“ към Банкя. Затова се събираме, защото това е абсолютно наложително да се случи“, коментира Атанасов.

Имаме готовност и за предсрочни национални избори, и за местни, добави Христо Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови