БДД: Пламен Георгиев консул? Това е подигравка с дипломатическата служба

OFFNews
15 август 2019 в 14:50 | 8428 |3

Подигравка с дипломатическата служба - така от Българското дипломатическо дружество определиха назначаването на Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия. 

Георгиев подаде оставка като шеф на КПКОНПИ на 31 юли. Тя беше гласувана от парламента още същия ден, а ВСС се събра извънредно, за да го върне на работа в спецпрокуратурата. Миналата сряда пък правителството го назначи за генерален консул във Валенсия.

В съобщението си Българско дипломатическо дружество дефинира решението на Министерски съвет като „поредната демонстрация на пълното незачитане на опита и познанията в дипломацията и потъпкване на професионализма в дипломатическата служба!“

„Генералният консул на една държава е този, който трябва да развива двустранните отношения със съответната държава, да организира добро консулско обслужване на нашите граждани и на гражданите на съответната държава и най-важното – да работи активно с местната българска общност.“- припомниха от БДД и заяха, че човек като Пламен Георгиев, който няма представа от консулска работа, би било „бедствие“ не само за българската общност във Валенсия, но и за Българи, и дипломатическите служби.

От дружеството призовават правителството да отмени назначението на бъдещия генерален консул във Валенсия Пламен Георгиев. В противен случай те призовават ръководството на Министерството на външните работи да се противопоставя и на това и на всякакви подобни назначения. 

Препоръчани материали
order

Рейтинг : 7357

16.08 2019 в 03:19 3
+ 8
- 0
В този случай от секъде мирише на "АЛО ВАНЬО"... А дали не закъсняха да го МИШОБИРНАТ!!!!
rrr11

Рейтинг : -755

15.08 2019 в 18:41 2
+ 20
- 1
Този не става за по-високо ниво от регулировчик, но като ще го уреждат, по-добре консул отколкото прокурор. Това поне е по-символична длъжност и няма толкова достъп до делавери и корупция.
Mayya

Рейтинг : 2505

15.08 2019 в 16:35 1
+ 24
- 1
Е, той може да няма "опита и познанията в дипломацията", но явно има друти "знания", които могат да бъдат неудобни. Иначе защо ще е туй лудо щуране да го турят някъде, на хубаво и мълчаливо място. Едно време ги правеха посланници, сега консули - все тая. И, що да не обгрижва сънародниците във Валенсия? Я, как хубаво обясни за терасата и защити правата на съседите си: терасата е обща част, до която само той има достъп. Така де :-)