БСП : Будителите дадоха сила на народа ни в най-тежките изпитания

OFFNews
01 ноември 2019 в 09:42 | 499 |0

Днес честваме Деня на будителите!

Днес се прекланяме пред всички достойни български синове и дъщери, посветили живота си на Отечеството и превърнали съдбата си във факел за поколенията след тях - книжовници, просветители, революционери, творци, учители, вдъхнали в мрака на чуждото потисничество вяра в собствените сили на народа по пътя към историческото възстановяване на българската държавност.

Днес се обръщаме към миналото, за да сверим посоката, която поемаме с високите критерии, които са ни завещани от нашите будители. Днес е не по-малко трудно да опазим корените си и да предадем традициите и националната ни същност на новите поколения. Това е причината в този ден да благодарим най-напред на българските учители, че продължават тихото си родолюбиво дело и показват на децата ни примера на великите българи, символа на миналото, което ще проправи пътя на бъдещето. Дълбока благодарност за вашите ежедневни усилия да предадете на новото поколение силата на писмеността и езика, на традициите, които са най-сигурната защита на българския дух!

Днес благодарим и на дейците на науката, културата, изкуството, защото те „събуждат” от незнанието, от страха, от апатията, за да се роди желанието за промяна – лична и обществена и за да се сътвори утрешната история на България.
Бyдителите дадоха сила на народа ни в най-тежките изпитания! Вярваме, че днешните будители са техни достойни следовници и в дните на съвременните предизвикателство ще са стожер на българщината и националното самочувствие, за да победим безразличието, апатията и страха и да отхвърлим агресивната духовна, интелектуална и морална немощ, за да пребъде България!

Честит празник на всички yчители, университетски преподаватели, книжовници, читалищни дейци, учени, дейци на културата и изкуството, журналисти!

Честит празник на всички българи

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !