БСП: Едно и също е лицето, което стои и зад Гинка Върбакова, и зад Еврохолд

OFFNews
19 април 2019 в 19:52 | 2776 |1

Едно и също е лицето, което стои и зад Гинка Върбакова, и зад "Еврохолд". Сменихме паравана, който ще бъде лицето на сделката, а отзад съдържанието остана същото. Aз съм убеден в това, заяви депутатът от „БСП за България“ Таско Ерменков на пресконференция в централата на партията.

"Според публичната информация за „Еврохолд“ те нямат никакъв опит в управлението на електроенергийни системи. Преди всичко работят в застрахователния, лизинговия и банковия сектор. Тяхната финансова стабилност е доста съмнителна, защото за 2017 г. имат отчетени 17 млн. лв. загуба. Имат осигурени 10 човека, според НОИ“, твърди Ерменков.

БСП винаги е била против необоснованите искания за увеличаване на каквато и да било цена, особено на жизнено важни стоки и услуги като електроенергията, каза още депутатът, като акцентира, че има искане на НЕК за повишаване на цената с над 50%.

Това искане за пореден път показва, че правителството на ГЕРБ и ОП, начело с Министерството на енергетиката, което е принципал на НЕК, са в основата на непрофесионалното управление на енергийната ни система. Няма как да си обясним по друг начин това, че за миналата година имаме над 3.5 терават часа продадена електроенергия от водните централи на НЕК, на базова цена, което реално е довело до загуба на компанията от около 200 млн. лв, твърди Ерменков.

Като представител на гражданските организации, които вече пета поредна година организират всички протести пред Комисията за енергийно и водно регулиране, бих желал да ви информирам, че във вторник, от 11 часа организираме граждански протест пред КЕВР, обяви кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България“ Велизар Енчев.

Той призова "гражданите на София да протестират от името на всички български граждани, които се намират под енергиен терор."

Енчев уточни, че протестът се организира от Съюз на пенсионерите 2004, Гражданско движение „Социална солидарност“ и Федерация на потребителите.

Ще имаме среща с председателя на комисията Иван Иванов, на който ще връчим протестна декларация, като ще информираме и посолството на Чехия в България за последващи действия, каза още Велизар Енчев.

Препоръчани материали
Georgi Gracata

Рейтинг : 910

19.04 2019 в 21:02 1
+ 2
- 0
Българската енергетика е като трите маймунки: Мизару,Кикизару,Ивазару-Теменужка Петкова след одит на АЕЦ,,Белене " получи министерски пост от Борисов,Петър Илиев изпълнителен директор на НЕК е съратник на Вальо Топлото. Какво чудно,че Еврохолд и Върбакова играят за някого?ГЕРБ се опитва да превърне Адам в маймуна.