БСП: ГЕРБ ни отнеха човешкото достойнство. С евроизборите трябва да свалим правителството

OFFNews | 20 април 2019 в 15:37 | 3503 |3

"Тръгваме за победа на европейски избори, за предсрочни парламентарни избори, но най-вече тръгваме на битка за справедливост сега - слоганът на нашата кампания". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при представянето на кандидатите за евродепутати от листата на коалиция "БСП за България" в Южния парк в София.

26 май е важен, за да свалим правителството на ГЕРБ и патриотите, подкрепяни от ДПС. Нашата победа на Европейските избори означава начало на промяната в България. „Гражданите за европейско развитие на България” – ГЕРБ, ни отчуждиха от европейските ценности, от българските ценности, лишиха ни от човешкото ни достойнство. Искаме свобода – основна европейска, българска и човешка ценност, подчерта Нинова.

Имаме идеите, имаме хора, сега остава да си свършим работата, посочи тя.

По думите ѝ Европа може да повиши доходите ни, ако се преборим за минимална работна заплата и пенсия, за инвестиции и работни места. 

Водачът на листата на БСП Елена Йончева заяви, че 12 години вървим към Европа, но даже не я доближаваме. 

Тя коментира, че днес бизнесът бяга от България, а парламентът работи за избрани клиенти – 72 процента от приетите закони са лобистки, според Българската стопанска камара. „Тотален е сривът на преките чуждите инвеститори – спадът е 11 пъти спрямо 2008 г., а здравеопазването се превръща в жест на милостиня, в зов за помощ”, коментира още Елена Йончева.

„Преди 11 години бяхме на едно място по свобода на медиите с Франция. Тази седмица беше публикуван докладът на международната организация “Репортери без граници”. В него се казва, че: “България вече не е обетована земя на журналистиката. Организираната престъпност и властта в България подлагат на тормоз медиите”. Разбирате ли какво ни казват? Организираната престъпност и властта са едно и също”, заяви още водачът на листата на „БСП за България”.

„Днес страната ни се управлява от една банда, хора от престъпния свят. Те са завладели България. Те не могат да ни водят към Европа. Те не могат да защитават българския интерес”, заяви още Елена Йончева. Тя добави, че не могат, защото са зависими - от своето престъпно минало и от своето престъпно настояще. „Не могат, защото, ако преди са използвали малката бухалка, днес превръщат държавните институции в голяма бухалка срещу всеки, който не е част от бандата. Защото техните усилия са насочени за тяхното лично облагодетелстване”, категорична бе Йончева.

„За да можем да водим разговора за Европа, първо трябва България да е равнопоставена страна. Това е трудна битка, но левицата в ЕП успява да се бори за България и печели”, каза още Елена Йонева.

Вторият в листата на левицата Петър Витанов отбеляза, че днес е валидна поговорката, че който се роди беден, умира глупав, затова е необходима цялостна промяна в младежката политика.

Третият в листата на партията - досегашният началник на кабинета на президента Румен Радев - Иво Христов, пък отбеляза, че днешната дата е хубава за начало на кампания, която цели обрат в страната, защото днес е годишнината от Априлското въстание. 

„Днес е историческа дата – навършват се 143 години от избухването на Априлското въстание. Ако преди толкова години неколцина българи промениха съдбата на нашия народ, днес повечето българи преживяват политиката пред телевизора. Трябва да надмогнем тази апатия”, каза Христов.

По думите му в хода на кампанията често ще упрекват левицата, че говори за вътрешна политика, а не за дигитализация, свързаност и многогодишна финансова рамка. Според него няма българска вътрешнополитическа тема, която да не е европейска. „Ако по плажовете край Шабла изплува кокаин – това е проблем с европейската граница. Ако стотици хиляди българи заминават на гурбет в чужбина, за да търсят препитание - това е проблем на Европа“, каза той.

Христов подчерта, че всички българи са европейци, наравно с другите в съюза и всеки възрастен българин, в което и да е обезлюдено село в Северозападна България, е също толкова европеец колкото е и Юнкер.

Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който е на пето място в листата, отбеляза, че общата кауза на кандидатите за евродепутати от левицата е промяната в България и в Европа.

„Заедно ще дадем всичко от себе си и ще я постигнем като екип, защото от това имат нужда и България, и Европа“, каза той.

Сергей Станишев каза, че Европа също се нуждае от голяма промяна. „Европейската идея създаде мир, роди идеята за взаимното добруване между нациите в Европа и разви социалната държава. Тази Европа десетилетия я разрушават десните“, обясни той и допълни, че сега в много страни те правят коалиции с крайни националисти заради властта и за да продължат разрушаването.

„Ние сме тези, които трябва да дадем решителен отпор на разрушаването на европейската идея. Кой, ако не социалистите, ще го направи. Това е нашата мисия и в България, и в Европа“, категоричен бе той. Според него левицата трябва да спечели тези избори, за да има промяна в България, предсрочни избори и БСП да даде надежда на хората за по-добър живот. Да има президент на комисията от левицата, за да има промяна в Европа. „Само така ще можем да направим Европа онова добро място, в което никой не е забравен и никой не е изоставен“, заключи Сергей Станишев.

Препоръчани материали
Севтопол

Рейтинг : 1001

24.04 2019 в 11:06 3
+ 0
- 1
Всички ЗА ГЕРБ! Иначе мафията се завръща.
ордер

Рейтинг : 11250

24.04 2019 в 08:16 2
+ 11
- 0
Една елементарна справка в Търговския регистър, която всеки може да направи, показва, че арх.Пламен Тодоров /съпруга на Йончева/ няма нищо общо с фирмата "Парк Велика", а ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ПЪК ХЕПТЕН. Фирмата или по-точно "Парк Велика" ООД е основана през 2008 г., има трима съдружници - Я. М. Куцарова, "ПФК" ЕООД със собственик Л. Недялков и А.Т. Стоянов, най-вероятно това е свекъра на Йончева.
Е заради такива мръсни клевети ще накарат хората да гласуват на инат за Елена Йончева. Все едно аз да нося отговорност за действията на тъща ми, как пък не.


А иначе ... неприятната новина е, че “къщите на Елена“ (разбирай ФИРМАТА НА СВЕКЪРА и) е от 2011- та, “ГАРАНЦИЯТА“ НА КЪЩИТЕ Е ИЗТЕКЛА ПРЕЗ 2016-ТА

Значи КЪЩИТЕ НА ФИРМАТА НА СВЕКЪРА и са строени някъде 2011г. Получателят има задължение да ги ползва по предназначение 5 години. Т. е. след 2016 г. никой няма основание да пита дали това са къщи за гости или са частни вили. Прокуратурата може да проверява само за периода 2011-2016 г.

Това се потвърди и от бившият земеделски министър на ГЕРП Миро МЪРШАТА....
ДОСТОВЕРЕН ПРОКУРОРСКИ ИЗТОЧНИК.....ПИК!!!!
https://pik.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%88%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BC%D0 %B8%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF %D0%B8%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3 %D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D 0%B0-news836329.html
kokoten

Рейтинг : 1156

20.04 2019 в 16:18 1
+ 12
- 0
Всички против ГЕРБ,иначе мафията няма да си иде....