БСП: Колко още 'гейта' са нужни, за да осъзнаете, че държавността е деградирала

OFFNews 09 февруари 2018 в 13:08 5601 1

"Ако не започнете да разбиваме този модел на управление - то вие нямате право да бъдете в тази зала. Още колко „гейта“ са нужни на управляващи, за да осъзнаят, че държавността в България е тотално деградирала" - това се посочва в декларация от името на БСП, прочетена днес от депутата Филип Попов по повод арестите и акцията срещу кмета на Септември Марин Рачев.

„Рачевгейт“ е поредният гейт от крилото на ГЕРБ. Днес в много български общини има по един самозабравил се овластен, който раздава обществените поръчки на свои хора, който изнудва и заплашва. Днес, почти във всеки един град има по един „гейт“, каза Попов и допълни:

"Думата управление днес се покрива с корупция, с подмяна на процедури и облага. Започна се със „Суджукгейт“, „Кумгейт“, докато се стигна и до „Рачевгейт“.

Вчера от БСП поискаха шефът на ДАНС да бъде изслушан в парламента, а причината е следната:

На един адрес са намерени всички счетоводни документи, печати, подписи на роднински и близки фирми, спечелили обществени поръчки на общината за милиони. В нощното шкафче на кмета на Септември са открити справки на ДАНС, касаещи местните избори от 2015 г. - в тях се съдържа информация за проведени действия от ДАНС по направление купуване на гласове. След тефтерчето на Златанов, отново е намерено тефтерче. В него се намират и бележки, разчети за фирми, свързани с кмета на община Септември.

Попов се обърна и към бившия зам.-кмет на Сепмтеври и настоящ депутат от ГЕРБ - Даниела Малешкова.

В тази зала има народен представител от ГЕРБ, пряко свързан с дейността на община Септември, а именно Даниела Малешкова, зам.-кмет на община Септември до април 2017 година. Ето защо, ние задаваме резонния въпрос - каква е ролята, мястото, участието и отговорността на заместника на Марин Рачев г-жа Малешкова в сделките, след като АДФИ в доклад за извършена финансова инспекция за 2016 г. посочва, че със заповед кметът на община Септември е вменил на Даниела Малешкова да подписва платежни нареждания, приходни и разходни касови ордери, отчети за изпълнението на бюджета, а и ние смятаме, че тя няма да има нищо против да даде отговор на тези въпроси.

Цялата декларация на БСП прочетете на втора страница.

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови