БСП: Рано или късно ГЕРБ ще ни предложат коалиция, но ние няма да приемем

OFFNews 28 ноември 2017 в 08:55 2970 1

"Рано или късно ще се стигне и до това ГЕРБ да предложат коалиция с БСП, отсега казвам – няма да приемем”, зарече се депутатът от левицата Антон Кутев в сутрешния блок на бТВ.

По думите му предложението Корнелия Нинова да стане председател на Народното събрание и Деница Златева да остане министър по европредседателството в началото на правителство „Борисов 3” са били призив за коалиция.

„Ние не искаме да влизаме в коалиция с вас”, обърна се Кутев към ГЕРБ и продължи – „Това означава, че взимаме избора на хората. Когато ляво и дясно се слеят в едно правителство, единствената опозиция остава народът”.

Според Кутев именно това се е случило с Обединените патриоти и с „Воля”, които по време на предизборната кампания представяха себе си като алтернатива на управлението на Бойко Борисов.

„В момента половината от гласовете, с които управлява ГЕРБ на практика са срещу ГЕРБ”, коментира Кутев.

Той отправи критики и към изказванията на премиера по време на конгреса относно оградата по границата.

„Не приемам тези изказвания на премиера. Защо ако Левски може да прескочи оградата, защо въобще сте я построили? Била падала оградата, ама имало ограда”, коментира Кутев.

Според него събранието на ГЕРБ е показало поглед назад, а не напред.

„Не чух какво ще правят със здравеопазването, социалната сфера, икономиката. Това е конгрес, който трябваше с единствено да преизбере лидера”, допълни той.

На въпрос дали БСП иска да провали европейското председателство на страната ни, Кутев отговори, че това не е повод опозицията да не се занимава с Бойко Борисов.

„Европредседателството не е тук, за да може Борисов да покаже колко е велик. България председателства по логиката на споразумения на Европейския съюз, което не означава да го използваме, за да откраднем най-много”, каза Кутев.

По повод изказванията на премиера, че в парламента имало депутати, които са наркотрафиканти, Кутев отново призова Борисов да ги назове с имена.

„Над 60% от твърденията на Борисов са чиста спекулация. Питам кой са наркотрафикантите и купувачите на гласове”, каза отново той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

2

Севтопол

28.11 2017 в 11:30

Европредседателството не се случва, за да покаже колко е велик Борисов, да, разбира се, че е така, както и приемането на България в ЕС не беше, за да покаже величието на Станишев, обаче на вас в БСП ви е много драго да си го приписвате. Но ако, не дай боже, нещо се прецака с членството ни, вие веднага ще го прехвърлите на обстоятелствата през 2007 година и ще започнете да повтаряте като папагали как от самото начало сте били против, обаче.... За коалициите. Др. Кутев, винаги правиш коалиция с партия, чиито избиратели не са твои и нямаш подкрепата им. То няма как да е иначе. ГЕРБ на конгреса си казаха официално, че няма да правят коалиция с вас, след което вие, все едно че не сте ги чули, излизате и заявявате, че не искате да управлявате с тях. Вашите избиратели на балъци ли ги правите? Те са възрасни, но не са прости, въпреки по-различното мнение на един ваш депутат.