БСП: С намаляването на субсидиите партиите влизат в сивия сектор

OFFNews 04 юли 2019 в 09:19 1892 1

„С намаляването на размера на субсидиите партиите влизат буквално в сивия сектор. БСП винаги е твърдяла, че те трябва да бъдат намалени, но в едни разумни граници и след широко обсъждане“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов пред BGonAir.

Той добави, че предложението на ДПС пък за неограничено външно финансиране на партиите хвърля политическите сили в ръцете на спонсорите им. Иванов коментира, че няма нищо лошо в това партиите да поддържат диалог с бизнеса, но това трябва да бъде в разумни рамки. Народният представител бе категоричен, че в тази ситуация е необходимо да се намери компромис, който да осигури условия за нормално съществуване на партиите – те да могат да издържат своите структури и да обезпечават провеждането на предизборните си кампании.

„Няма никакво съмнение, че това драстично намаляване на парите за партиите се прави, за да се удари БСП преди местните избори“, каза още Иванов. Народният представител коментира още, че намаляването на субсидиите изненадващо влиза в парламента като първа точка и добави, че БСП категорично ще държи на позицията си да се проведат още разговори, за да бъде намерен функционалният модел. „Ако това твърдоглавие на управляващите стане факт след гласуването на второ четене, ще влезем в модел, който го няма никъде по света“, каза още Иван Иванов.

Във връзка с решенията на заседанието на НС на БСП през изминалата седмица, Иван Иванов коментира, че те са гласувани с голямо мнозинство и в тях няма нищо драматично.

„Във връзка с предстоящите местни избори, съставът на ИБ на БСП бе разширен и в него влязоха хора с голяма експертиза. Оттук нататък очакваме ползотворна и мотивираща работа от новите членове на бюрото“, добави народният представител.

Той коментира още, че ръководството на БСП е започнало и изнесени заседания в страната, свързани с предстоящите избори.

„При тези срещи търсим и потенциални кандидати за кметове и връзки с различни граждански структури“, заключи Иван Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови