БСП: Цветанов да внимава, обвинява президента в държавна измяна

ОFFNews 20 април 2018 в 11:44 3636 1

Цветан Цветанов да внимава с речника си, тъй като отправя неприкрити обвинения в държавна измяна. Това не са думи които могат да хвърлят да бъдат хвърлени така на вятъра.

Това каза депутатът от БСП Крум Зарков по повод обвиненията на зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, че президентът Румен Радев е искал КСНС да излезе с позиция за излизане на България от ЕС и НАТО.

От БСП определиха думите на Цветанов като "поредното упражнение в политическо интригантство". "Надали някой сериозно може да си помисли, че нещо от това е вярно. Смешно и е жалко, защото показва как се отклонява вниманието от съществените теми. Единственият човек, който всъщност поставя въпроса за ориентацията България в геополитически аспекти, е самият Цветанов", коментира Крум Зарков. 

Социалистът подчерта, че Цветанов атакува президента, но в същото време не коментира изказванията на коалиционния си партньор в управляващата коалиция Волен Сидеров

Зарков подчерта още, че не е възможно да се коментира позицията на Цветанов за станалото на КСНС. "Трудно е да бъде коментирана наистина тази. Президентството показа документа, което е бил приет на КСНС, както и работния документ. Всеки може да ги прочете и да си направи сметка, че няма нищо такова в тях", каза Зарков. 

Малко преди изказването на Зарков Цветанов за пореден път коментира вчерашното заседание на КСНС. Този път той заяви, че доверието на евроатлантическите партньори в България е намаляло след избора на Румен Радев за президент. 

"С координираните действия между БСП и президентската институция, всички тези послания, коментари и изказвания през  последните година и няколко месеца, нямаме необходимото доверие пред евроатлантическите партньори, което имахме преди избора на Румен Радев за президент", обяви Цветанов.

Той каза още, че премиерът Бойко Борисов е бил съгласен с неговите притеснения за съдържанието на работната позиция. "При поднасянето на черновата на становище на КСНС спонтанната реакция, която имахме с Екатерина Захариева, беше подкрепена и от премиера", каза Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ обаче похвали позицията на ДПС по време на вчерашното КСНС. "Въпреки различията ни с ДПС, Мустафа Карадайъ показа истинска евроатлантическа подкрепа за действията на правителството и политиката на държавата", обяви той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови