БСП иска Цацаров да разпита Борисов за 'наркотрафикантите в парламента'

OFFNews 22 ноември 2017 в 12:00 3023 0

Филип Попов, БСП

Парламентарната група на БСП изпрати сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с искане премиерът Бойко Борисов да бъде разпитан заради неговото изказване, че в Народното събрание има наркотрафиканти и купувачи на гласове.

Сигналът до Цацаров е от днес и е подписан от депутатите Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев, Крум Зарков, Филип Попов, Жельо Бойчев, Георги Свиленски и Елена Йончева.

В пълния текст на писмото се казва:

"Обръщаме се към Вас по повод думите на министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов: ".... в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от затворници..." Това негово тъврдение е изказано на 12.11.2017 г. при откриване на основно реконструираната и обновена зала "Асикса Арена" в град София.

За ПГ на "БСП за България" е недопустимо в Народното събрание да има депутати, замесени с наркотрафик и купуване на гласове.

Като се имат предвид горепосочените факти и информация, моля да извършите всички необходими действия, съгласно приложимия закон, включително и да разпитате министър-председателя на РЕпублика България г-н Бойко Борисов - кога, откъде иот кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията, както и кои са въпросните лица, занимаващи се с наркотрафик и купуване нагласове и дали предоставил същата информация на компетентните държавни органи за предприемане на необходимите действия."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови