БСП изключи от ръководството си 5 депутати, Кирил Добрев напуска парламента

OFFNews 14 май 2017 в 17:38 13394 3

Снимка БГНЕС

Националният съвет на БСП прие предложените от лидера Корнелия Нинова промени в Изпълнителното бюро на партията.

От народните представители в Изпълнителното бюро са освободени: Красимир Янков, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов и Весела Лечева.

Кирил Добрев е заявил готовност да напусне парламента, но запазва мястото си в ИБ на БСП.

Новоизбраните членове са: Владимир Москов – Гоце Делчев, Атанаска Тенева от Пловдив и Апостол Димитров от Варна.

В партийното ръководство обаче остават депутатите Стефан Данаилов, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев и Крум Зарков. Валери Жаблянов е заместник-председател на Народното събрание, а Драгомир Стойнев и Крум Зарков - заместник-председатели на ПГ на "БСП за България".

Корнелия Нинова вече ще има четирима заместници. Националният съвет на БСП избра за зам.-председател на партията по публични политики Стефан Данаилов. Зам.-председател, отговарящ за партийната дейност, става Кирил Добрев.

Владимир Москов е избран за зам.-председател с ресор „Местна власт“, а Деница Златева ще бъде зам.-председател по европейски въпроси и международна дейност. За секретар "Избори" е избрана Вяра Емилова.

"На Конгреса през 2016 г. представих пред вас идея за даване възможност на повече хора да бъдат ангажирани в НС и в ИБ. Да разширим екипа си от хора и да възложим отговорности на повече другари. В последните дни този разговор беше изнесен в медиите и представен като скъсване на връзката между партията и депутатите, създаване на два центъра на власт и т.н - неоснователни страхове. Никога не е ставало дума да няма нито един член на ИБ депутат, но съгласете се и че 2/3 от бюрото- депутати е много. Ние имаме важни задачи в НС, както и важни задачи в организационната и партийна работа, така че не намирам за възможно едни и същи хора да свършат всичко, а и не е редно според мен- всички позиции да се съсредоточават в едни и същи хора", аргументира се председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя бе категорична, че "разделянето на властите, без да се къса връзката между тях, е принцип, които уважава и който на практика предлага в новия състав на бюрото".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

3

Nik68

15.05 2017 в 09:30

Разчистване на сметки. Вътрешнопартийни борби, по скоро боричкания.

13780

2

Перко

14.05 2017 в 19:48

Корни и Кирчо не са ли и двамата от квотата на Б.Б. в ИБ на БСП. За един приятел питам? :)