БСП няма да се върне в парламента дори и след призива на Радев

OFFNews 25 февруари 2019 в 16:40 1970 0

Разбираме призива на президента да се върнем в пленарна зала, но БСП прие това нелеко решение на Национален съвет с ясни условия. Условията към момента не са изпълнени – за отмяна на всички тези проблеми, които са залегнали във ветото, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков в централата на "Позитано" 20.

Само преди час чухме на пресконференция, че ГЕРБ не само не са си взели поука - какво се случи в последната седмица в парламента, а и готвят поредния парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото и да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва. Ние в този цирк няма да участваме, каза Зарков.

Той още веднъж подчерта, че има ясно решение на Националния съвет, което гласи, че БСП ще се върне в парламента "при отмяна на скандалните изменения в изборния закон".

Ветото дава възможност за такава отмяна. В ръцете на управляващото мнозинство е да я направи, каза още Зарков.

От действията на ГЕРБ през последните седмици ясно личи желанието им за манипулиране на изборния процес, коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски.

Социалистите настояват за изчистване на изборните списъци и машинно гласуване.

Има ли някой съмнение, че трябва да има възможност да се обжалва всяко едно решение във ВАС или че решенията в изборните комисии трябва да се вземат с 2/3 мнозинство? - каза още депутатът от БСП.

ГЕРБ и днес показват, че не искат честни избори, че ги е страх от честни избори - те искат да манипулират по техен си начин изборните резултати, обобщи Свиленски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови