БСП пак с вот на недоверие - за корупция. ГЕРБ: Наистина ли искате избори?

OFFNews
08 юли 2020 в 11:20 | 2939 |7

Внасяме другата седмица вот на недоверие за корупция - оставката и падането на кабинета е гаранция за просперитета на България и перспективата пред народа. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

"България ще започне да се възстановява и ние да живеем по-добре, когато моделът на превзетата олигархично-паралелна държава, олицетворявана от Бойко Борисов си отиде", заяви Нинова.

Тя съобщи още, че от групата и ще внесат предложението за анкетна комисия, която да установи фактите за закупуването на акции в ПИБ от държавата на занижени цени.

Очевидно това управление си отива, но си отива с наследство - след вас и потоп, каза още Нинова.

"Бизнесмени поемат писмено ангажименти за реклама в медии срещу подкрепа в държавни органи. Премиер заплашва разследващ журналист и евродепутат в телефонни разговори и унижава българския парламент чрез неговия председател. Докато прави всичко това спи с пистолет до главата, обкръжен от пачки пари. Други бизнесмени разкриват как силово и арогантно им се отнемат фирми. Това е разпад на държавността. За да не остане нищо не разрушено след вас, атакувахте безпрецедентно и президентската институция. Не просто Румен Радев, а президентската институция", заяви Нинова.

Лидерът на БСП каза още, че управляващите са направили опит да внушат за връзки на БСП чрез председателя и скрити и тайни срещи с бизнесмени. "Неуспешно. Видя се, че това е лъжа. Вчера един бивш министър от правителството на Борисов, т.е. участник в този модел на управление задава въпроси за тайни договорки между БСП и ДПС за управление на страната. Уважаеми, скрити в сенките персони, и това няма да успеете. Най-малкото, защото не е вярно, но най-вече защото хората помнят ние отдавна сме казали истината за управлението днес и тя е цитат: "България се управлява от нова тройна коалиция  - ГЕРБ, "Обединени патриоти", ДПС", каза още Нинова.

ГЕРБ: Водим ви с 15-20 %. Наистина ли искате сега да правите избори?

Нямаме никакви опасения нито от поредното вето на вашия президент, нито от поредния вот на недоверие, отговори на Нинова председателят на ГЕРБ в парламента д-р Даниела Дариткова. Тя цитира и последните социологически проучвания. "Водим ви с 15-20 %. Наистина ли искате сега да правите избори? Предсрочните избори изобщо не са във ваша полза”, каза Дариткова. Тя декларира, че управляващото мнозинство е стабилно.

“Ние имаме своя програма, следваме я и смятаме, че отговорното политическо поведение изисква в момента на криза да бъдем обединени в ключовите приоритети, за да можем да решаваме проблемите на българските граждани, а не проблемите на своите партийни централи. Дневният ред на обществото е друг, не се опитвайте да го измествате с компромати и в партньорство с хора с повдигнати обвинения", каза още д-р Дариткова.

"Поведението на г-жа Нинова е изключително деструктивно. Тя не може да накара своята парламентарна група да спазва противоепидемичните мерки в зала", посочи Дариткова. Тя се зарече, че правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти" ще довърши своя мандат с реализация на заложените цели в интерес на българските граждани.

Препоръчани материали
Hihi1981

Рейтинг : 11406

08.07 2020 в 21:34 7
+ 0
- 0
Смех в залата!!!
Марто

Рейтинг : 2546

08.07 2020 в 15:48 6
+ 4
- 0
Чисто и просто си играят на опозицийка. БСП не е легитимна политическа сила, разберете го! Трябват ни експерти и хора със знания, а не калинки, мисирки, ниновки, валерисимеоновки, ахмеддоганки, делянпеевки и пр.
Това е в Парламента. После трябват чистки и по службите и администрациите. Държавното управление с корупция и зависимости е невъзможно.
Liuba

Рейтинг : 2000

08.07 2020 в 14:45 5
+ 5
- 7
И какво ще направят БСП, ако падне кабинетът (което няма да стане разбира се)? Та те вътрешните сметки в партията не могат да си оправят, какво остава за нещо друго. Един пленум направиха насред пандемията, техните хора се изпозаразиха с коронавирус, тръгнали другите да критикуват, първо да погледнат себе си. Циркаджии!
zuljin

Рейтинг : 5596

08.07 2020 в 13:30 4
+ 5
- 0
"България ще започне да се възстановява и ние да живеем по-добре, когато моделът на превзетата олигархично-паралелна държава, олицетворявана от Бойко Борисов си отиде"

За съжаление това е модела на статуквото. Нито БСП, нито Президента, нито който и да било докопал се до власт прави нещо за промяната му!!!
Докато не се ликвидират кукловодите от библиотекарския и хотел Берлин, нищо няма да се промени, ако ще и Папата да дойде да ни управлява!!!
DepecheMode

Рейтинг : 2000

08.07 2020 в 13:18 3
+ 7
- 7
БСП да се скрият някъде. Вотовете на недоверие, които правят, минават ей така и заминават, как не го разбраха това?! А и ако свалят правителството, какво ще стане? Ще дойдат те на власт ли? ИЛи Христо Иванов, или ДПС може би...Алтернатива няма в България, затова Борисов е недосегаем. Не той е много добър, просто другите са много зле.
ОСЦИЛОКОКЦИНУМ

Рейтинг : -684

08.07 2020 в 11:37 2
+ 1
- 0
Бабатунде
Emanuilis е едно некадърно докторче с купена диплома хванато с белязани пари за една операция.
Бабатунде

Рейтинг : 2223

08.07 2020 в 11:26 1
+ 1
- 0
Ако все пак страхливият Emanuilis се появи под тази статия, да го попитам - Какво ви е мнението за вожда слънце, защо за него не сте обелили една лоша дума ? Платен трол ли сте, или сте просто толкова тъп, че да се възхищавате на шофьора с джиповете ?