БСП предлага лява програма, изпълнявана от центрист в пловдивския район Западен

OFFNews 15 октомври 2019 в 10:59 1649 0

„БСП се различава по това, че предлага лява програма с човека в центъра“. Tова заяви кандидатът на "БСП за България" за кмет на Пловдив д-р Николай Радев по време на среща в район "Западен" на Пловдив.

В срещата взеха участие кандидатът за кмет на район „Западен“ Десислава Йорданова, ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов и народните представители Александър Симов и доц. Георги Йорданов.

Като основни аспекти от програмата на левицата д-р Радев изведе спасяване на общинското здравеопазване, възстановяване на образователния ценз на гражданите, Пловдив - град на високите технологии и др.

Петър Витанов: Да направим мъдър избор и да подкрепим социалното лице на местната власт

„Нека на 27 октомври бъдем мъдри и отговорни към себе си и децата си. Нека изберем ориентираното към хората управление в местна власт, да подкрепим социалното лице на местната власт“, заяви ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов.

Той подчерта основните проблеми в Пловдив: един от градовете с най-мръсен въздух в страната; един от градовете с най-нецелесъобразно разходване на средства: „За Колодрума в града отпуснатите средства скочиха от 17 на 60 млн. лева, но няма пари за майките, няма пари за облагородяване на градската среда и улесняване придвижването на колички - детски, на хора с увреждания; спечелени са средства за умни светофари, умни светофари обаче няма. Затова нека подкрепим енергията, хъсът и желанието на кандидатите на левицата. Нека заложим на алтернативата на социалното, на устойчивото, на европейското!“, добави Витанов.

Десислава Йорданова: Пловдив се задъхва. Ние имаме идеи за промяна

„Слушаме едно и също вече дълго време. Пловдив се задъхва. Ние имаме идеи за промяна“, заяви кандидатът за кмет на район „Западен“ Десислава Йорданова. Представяйки своята платформа, тя акцентира: „За мен район "Западен" е нашият общ дом, който заедно трябва да подредим и поддържаме. Искам да спрем порочния модел, в който на първо място стоят икономическите интереси, защото всеки човек е важен".

Алкесандър Симов: Обидно е за Пловдив да е управляван от кандидати със спорен авторитет

„Искам Пловдив да започне да се развива добре. Обидно е за Пловдив да е управляван от кандидати със спорен авторитет, които деградират политическия модел. От хора, които продават интересите на подкрепилите г.“, наблегна депутатът от ПГ на "БСП за България" Александър Симов.

Георги Йорданов: Разчитаме на своите млади хора не само да печелят в местната власт, разчитаме те да управляват страната ни

„Разчитаме на своите млади хора не само да печелят в местната власт, разчитаме те да управляват страната ни“, заяви пред събралите се народният представител от ПГ на "БСП за България" доц. Георги Йорданов.

В рамките на своето посещение в Пловдив лидерът на социалистите в ЕП взе участие и в честванията по повод 140-годишнината от създаване на Народна библиотека „Иван Вазов“. Витанов се включи активно в предизборни събития в подкрепа на кандидатите на БСП за кметове и общински съветници. До момента той посети области Русе, Перник, Плевен. Предстоят негови срещи в области Габрово, Ямбол, Варна, Смолян, София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови