БСП призова Симеонов да се оттегли, социалистите отчитат като грешка подкрепата за него преди ден

Депутатите социалисти се извиняват на майките, които подкрепят

OFFNews 22 ноември 2019 в 14:27 3172 2

БСП призова Валери Симеонов да се оттегли от поста зам.-председател на Народното събрание. Депутатите социалисти отчитат като грешка подкрепата си за Симеонов преди ден. 

Извиняваме се на майките, които бяха обиждани и унижавани от него и зад които ние застанахме, се казва в позиция на ПГ на „БСП за България“. 

В текста социалистите обясняват: 

ПГ на „БСП за България“ държи да се спазват правилата и демократичните принципи. ПГ „Обединени патриоти“, които са получили подкрепа от част от българските граждани, имат право да излъчат свой зам.-председател на Народното събрание по силата на неговия правилник.

Водени от това разбиране и като контра-теза на безцеремонното отстраняване на Валери Жаблянов от поста зам.-председател на НС, част от ПГ на „БСП за България“ подкрепи кандидатурата на ОП.

Този вот е институционален и не е нито индулгенция за предишни действия на Валери Симеонов, нито оценка за неговите политически и човешки качества, но нашата институционална дисциплина не може да стои над общественото мнение.

Обществената реакция е категорична и никакви обяснения няма да бъдат разбрани.Подкрепата ни за Валери Симеонов беше ненужен акт на добра воля и грешка. Извиняваме се на майките, които бяха обиждани и унижавани от него и зад които ние застанахме. Призоваваме го да се оттегли от поста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

2

мнение от IP

22.11 2019 в 21:27

Много тъпо. Защо не си кажат направо, че са гьонсурати без елементарен усет за морал и човечност? Какво им пречеше да гласуват против с мотива, че биха според правилника Обединени патриоти може да има зам.пррдседател, но друг?

6145

1

kokoten

22.11 2019 в 14:49

Не си научихме уроците....боклука пак ни превзема,а ние лапаме мухите....що поводи,що нещо ни даде съдбата,всичко проспахме,пък после се оплакваме....