БСП регистрира листата си. Уверени сме в победата, обяви Нинова

OFFNews 19 април 2019 в 14:09 2045 0

Корнелия Нинова

"БСП за България" регистира в ЦИК листата си за евроизборите през май.

"Регистрирахме силна листа. Уверени сме в победата", заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова. Тя подчерта, че в листата на левицата има ярки хора, политически и граждански ангажирани, доказали се в професионалния и жизнения си път, че са защитавали винаги българския интерес и са професионалисти.

Нинова допълни, че сред кандидатите на БСП има финансисти, лекари, хора от образователната система, работили по европейски фондове, сигурност и отбрана. "Изпращаме в ЕП специалисти, които освен да пазят българския интерес и да го защитават в общия ни европейски дом, ще се борят и по секторните политики- животът на национално равнище в България да се подобри чрез европейската обща политика", каза още тя.

Нинова коментираха още, че не се чувства бламирана заради подредбата на листата. "Да, имахме различия, имахме 11 часа разговори, демократично, затворихме листата и това е краят на спора, тръгваме заедно с цел да бъдем първа политическа сила на тези избори", заяви лидерът.

В отговор на въпрос има ли конфликт с държавния глава Румен Радев, досегашният началник на кабинета на президента Иво Христов, който попадна в листата за евровота, коментира, че някои медии представят желаното за действителност. "Не само, че няма конфликт, има съвпадение на възгледите от самото начало - от неговата кампания до ден днешен", заяви Христов. Той е под номер 4 в листата на "БСП за България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови