БСП се обяви против отмяната на машинното гласуване

OFFNews 09 юли 2019 в 14:14 1943 0

Крум Зарков

БСП е против отмяната на машинното гласуване за местни и парламентарни избори, стана ясно от думите на зам.-председателят на ПГ на левицата Крум Зарков.

Изказването му идва в отговор на предложени по-рано днес промени в Изборния кодекс от ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля, чиято цел е машинното гласуване да остане само на европейски и президентски избори. Мотивът е, че другите два вида избори са твърде сложни и тежки за организация и боравенето с машините носи големи рискове, а и излиза твърде скъпо.

"БСП категорично заявява, че е абсолютно неприемливо да се отмени машинното гласуване за местните избори", заяви Зарков.Той добави, че гледаме поредния епизод на сериала "опраскване на Изборния кодекс" и прогнозира, че "МС ще се покрие и ще каже, че това е въпрос на НС, а то набързо ще реши този проблем". Като пример за това посочи, че още утре е насрочено заседание на правната комисия за разглеждане на промените.

"От днес обратното броене започна - ГЕРБ спират парите за партиите, след това отменят машинното гласуване. Ами да отменим и преференциите тогава", коментира зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. 

"Трудно се носи машина на гръб, тежка е, колегите имат опит с чувалите, разбирам ги", каза Добрев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови