БСП ще гони бургаския политик, който си купи „Ролс Ройс“

OFFNews - Бургас 20 септември 2017 в 12:49 13916 2

Снимка flagman.bg

Общинският съвет на БСП в Бургас ще обсъжда начини да накара общинския съветник Бенчо Бенчев да напусне местния парламент, научи OFFNews от свои източници. Причината са изказванията на Бенчев към лидера на партията Корнелия Нинова.

Ябълката на раздора се оказа последният луксозен автомобил, който бизнесменът си купува – поръчков „Ролс Ройс“. По неговите думи, цената е около 200 000 лв., но, според специалисти, е далеч по-голяма. Бенчев е забелязан на тържествата по повод 6 септември с луксозния автомобил, който далеч не е първи в колекцията му. Политикът имаше „Бентли“ преди тази кола. Попитана за коментар в кулоарите на парламента, Корнелия Нинова определи това като „неморално“. Тя заяви още: 

„Не ми изглежда добре на тая беднотия. На улицата ти седи възрастна жена, която проси стотинки за хляб, той ще докара до нея „Ролс Ройс” – не ми изглежда морално, сигурно е законно, казва Нинова.

Бенчо Бенчев е обиден от думите на Нинова и очаква извинение от нея. Той е заместник – председател на общинския съвет, избран от листата на БСП, но е от гражданската квота и никога не е бил член на партията. Бенчев е състоятелен бизнесмен, който от години се занимава със земеделие, има интерес и в строителството. Казва, че е имал достатъчно пари и преди ’89-та година, когато е карал БМВ. А думите на Нинова коментира:

Просто с мен се обърка. Аз не съм активен член и няма никакво основание да си казва мнението по мой адрес. Морално ли е да си крия имуществото, което имам. Аз съм в частния бизнес от началото на демокрацията. Вместо да се гордее с мен, тя тръгнала против мен, от което ще загуби само партията. Аз не съм женен за тази партия и не мисля повече да се съобрязявам с тяхното мнение“, казва Бенчев и добавя, че в БСП имало и други фракции.

След тази случка, казва, че е получил десетки обаждания на социалисти, които го подкрепяли, в това число – и от Георги Гергов.

Бенчо Бенчев подчертава, че няма от какво да се срамува, защото парите си ги изкарвал честно, плащал милиони левове данъци, а на БСП е помагал финансово многократно. Много пъти е дарявал и за пенсионерски инициативи. Пояснява, че имал комбайни, които стрували повече от „Ролс Ройс“ – а, но тях никой не ги снимал.

Бенчо Бенчев подчерта, че няма намерение да напуска общинския съвет в Бургас, ако го принудят да излезе от групата съветници на БСП, ще остане в местния парламент като независим. Именно това се очаква да направи общинският съвет на партията тази вечер. Ако Бенчев напусне групата, обаче остане като независим, тя ще се разпадне, защото бургаските социалисти са на минимума от пет души, който е необходим, за да съществува група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7705

1

gogule

20.09 2017 в 14:13

Бенчо си е Бенчо фаса ,така го наричаха когато живееше в Карнобат !Но Нинова е от стара коза яре !Ролс-Ройс не може,не било морално !Може и така да е !А може очила за 3000 лева !И това ако не е див популизъм ,здраве му кажи !