БСП внася свой законопроект за контрол над главния прокурор

OFFNews 15 декември 2019 в 12:23 2538 1

Парламентарната група на БСП ще внесе законодателни промени, които да гарантират възможността за разследване на главния прокурор.

От БСП не подкрепяме предложението на правителството относно избора на фигура, която да наблюдава главния прокурор, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред БНР. 

„За първи път в БСП всички членове на партията ще могат да изберат председател. Тези промени са залегнали в устава, приет от Конгреса на партията, а вчера Националният съвет прие правилата, по който да се случи този вътрешнопартиен избор, подчерта той. И обясни, че чрез прекия избор на лидер на партията, членовете на БСП ще бъдат мотивирани да изразят своята подкрепа за кандидата, когото подкрепят.

Народният представител припомни, че БСП предлага отдавна да отпадне финансирането на партиите от бизнеса: „За съжаление на нашето предложение не беше обърнато внимание от управляващите и по време на гласуването на бюджета за следващата година. Но ние ще продължим да отстояваме позицията партиите да се финансират единствено от държавата”, каза още Свиленски. 

„Поведението на премиера е непрекъснато да разделя. Напоследък Борисов е много изнервен по всички въпроси, още повече, когато са свързани с президента Радев. Надявам се тази ревност да не е на база сравняване на рейтинги”, заяви социалистът. Георги Свиленски бе категоричен, че всеки политик трябва да води диалог с другите институции, въпреки различията помежду им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

1

Georgi Gracata

15.12 2019 в 16:39

Изкопала кълбо от тунели лисицата(БКП-БСП) исползва тези 30г. да маркира територии и наследници да задържи ръководната си роля.Синвол на хитрост и лукавост тя създаде за опозиция: Лъв-силел,властен с величествена осанка,които скочи веднъж и от черната му грива остана само червения пискюл на опашката,Хиена-ДПС лакома,алчна ама оглозгва всичко,ГЕРБ-пуяк в шяйга,които носят на пазара за Коледните празници вре глава през дупката повтаряйки:-Вижте красивата ми опашка и гребена ми е червен с висулки.Лисицата в приказките е и съдия затова пази влиянието си в Съдебната система.Ех преход...........?