БСП внася вот на недоверие към правителството

OFFNews 20 януари 2020 в 07:34 1683 0

Снимка Сергей Антонов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова

Очаква се днес БСП да внесе в Народното събрание вота си на недоверие към правителството за провал в политиката в сектор "Околна среда и води". Той е четвъртият на левицата срещу кабинета.

Водната криза в Перник, незаконно внесеният италиански боклук у нас, хронично мръсния въздух и липсата на адекватни мерки по проблемите и на визия за управление на сектора са мотивите на социалистите да поискат оставка на правителството. Те са категорични, че отговорността стига до премиера, а не спира до оставката на обвинения в безстопанственост и подал оставка министър на околната среда и водите Нено Димов.

„За десетгодишното управление на Борисов в резултат на некомпетентна политика, безхаберие и кражби, близо половин милион българи в момента са оставени без достъп до питейна вода. Водната криза в Перник става и национална, защото и други области и градове са застрашени от този проблем. В същото време постоянно се увеличаваха цените на водата за граждани без да се предприемат каквито и да е мерки за инвестиции. Само 0,5% от мрежата е подменена, а над 50% от водата се губи“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при анонсирането на намерението за внасяне на вот на недоверие към кабинета на 30 декември 2019 г.

Парламентарната група на „БСП за България“ проведе консултации с ДПС, Воля и независимите народни представители на 16 и 17 януари. Ако всички поканени подкрепят вота на недоверие, общият брой на народни представители ще бъде 124, коментират от БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови