БСП внесе вота на недоверие с 10 страници мотиви

Николаос Цитиридис 17 януари 2018 в 11:48 6078 0

Снимка OFFNews

БСП днес официално внесе в парламента вота на недоверие към кабинета на премиера Бойко Борисов. Мотивите към него са 10 страници, обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова. 

Освен темата с борбата с корупцията, от БСП в мотивите си описват и провал в здравеопазването, контрабандата, санирането, но без да бъде особено конкретна. Конкретиката на дебатите, каза Нинова. 

Тя подчерта, че БСП не приема вота за саботаж на председателството, а за отговор на 83% от гражданите, които считат, че това е проблем номер едно, включително и на европейските страни.

„Борбата с корупцията и всичките опозиционни прояви, вот на недоверие, е проевропейска политика, а не антиевропейска. Питайте някой европейски лидер съгласен ли е за 6 месеца да се затвори борбата с корупцията и нищо да не се говори, защото някоя държава е председател.

БСП внесоха вота сами, като се очакваше ДПС също да подкрепи социалистите. Миналата седмица от БСП казаха, че се отказват от подкрепата на Движението заради речта на Ахмед Доган преди Нова година. ДПС все пак ще гласуват във вота на недоверие, но със свои мотиви. 

"По-добре сами срещу корупцията, отколкото част от статуквото, което брани корупцията", каза лидерът на БСП.

"Осъзнаваме ли, че това е бич за България? Ние го осъзнаваме и искаме всички мерки, за да се намали корупцията. Утре друг ще управлява и пак ще му се върне топката, ама и ти си корумпиран. Кой проблем решаваме така? Да, добре, всички сме имали проблеми. Готови ли сме сега да си стиснем ръцете и да кажем, че корупцията е бич номер едно за България и тръгваме на безкомпромисна борба срещу нея", завърши тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови