БЗНС не прие оставката на Нечев и се закани да търси отговорност на президента

OFFNews 02 април 2017 в 14:47 4558 2

БЗНС не прие оставката на Нечев и се закани да търси отговорност на президента

Цялото политическо ръководство на БЗНС подаде оставка заради провала на изборите. На заседание на Управителния съвет на партията е направен анализ на резултатите от парламентарния вот. 

„Като организация със 117 годишна история БЗНС, няма да си позволи да влезе в спиралата на обвиненията и самоизяждането на дясното. Срещу никого няма да хвърляме камъни!“, каза председателят на БЗНС Николай Ненчев. След гласуване от членовете на Управителния съвет на партията, оставката не беше приета. Те се обединиха около декларация, с която заявиха желанието си за обединение на демократичната общност.

В декларация от партията заявяват, че Управителния съвет на партията потвърждава желанието си за обединение на демократичната общност и изразява съжаление, че отправените призиви от БЗНС не били чути. 

Над 300 000 демократично мислещи български граждани няма да бъдат представени в 44-то Народно събрание, но ние ще работим с нашите партньори за това техният глас да бъде чут, се посочва в декларацията. Посочва се още, че партията не приема реваншисткото поведение на служебното правителство и чистката, която е направена в "държавния апарата и особено в сферата на националната сигурност". От партията заявяват, че ще държат отговорен пряко президента Румен Радев, който като командир на ВСС влезе в остър конфликт с лидера на БЗНС, заемал по това време поста министър на отбраната. 

Възмутени сме и от грозните предизборни сцени на българо-турската граница. Считаме, че нагнетяването на напрежение, с която и да е от нашите съседни държави, крие огромни опасности. Националистическата истерия никога не е била присъща на българския народ.

Публично питаме защо президентът Радев и главният прокурор Цацаров не се отнасят с еднаква сериозност към сигналите за намеса в изборния процес от страна на Анкара и от страна на Кремъл.

Относно преговорите за сформиране на изпълнителна власт, заявяваме, че ще следим внимателно спазването на принципите на демокрацията, върховенството на закона и придържането на България към евроатлантически път на развитие, се посочва още в декларацията.

След провала на изборите оставки подадоха единствено Радан Кънев и Божидар Лукарски. Меглена Кунева запази поста си на председател на ДБГ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

02.04 2017 в 16:23

Като организация със 117 годишна история БЗНС, няма да си позволи да влезе в спиралата на обвиненията и самоизяждането на дясното.

ебати простотията! претендират да са автентични земеделци и да са... десни?!
перукан ебемчев психодесния, стискащ секретарките за вагинете... ебати "земеделеца"???!
Жалък крадец на имоти.
Отивам да повърна.

12037

1

Evgeni Chakalov

02.04 2017 в 15:53

Кой е Нечев?
 
X

Да помогнем на украинските деца!