България може да бъде включена в китайската туристическа платформа Ctrip

OFFNews 05 юли 2019 в 09:43 2973 1

Снимка Пресслужба на президента

Радев с главния изпълнителен директор на Ctrip Corporation Джейн Цзе Сун в централата на корпорацията в Шанхай

Има възможност информация за България да бъде включена в онлайн платформата на китайската туристическа корпорация Ctrip, обяви пред журналисти президентът Румен Радев, който се срещна с главния изпълнителен директор на Ctrip Corporation Джейн Цзе Сун в централата на корпорацията в Шанхай.

Президентът Радев благодари за предоставената възможност безплатно да се подаде информация като презентация за България и готовността тя да бъде включена в онлайн платформата на Ctrip, като така стане достояние на стотици милиони китайски туристи.

Но ние трябва да сме много по-активни, да предоставим информация за наши пакетни услуги, така че да вдигнем броя на китайските туристи, коментира Радев, цитиран от БТА. По думите му, към момента те са 27 000 на година, а с активната политика, която има италианското правителство, в Италия те са 1 млн. и 800 хил. души. Радев обясни, че там е бил сключен всеобхватен договор, който свързва туристически компании, държавата, летища, транспортни фирми, хотелиерски организации, така че да се предостави цялостен пакет.

Министерството на туризма трябва да бъде по-активно и да търси само контакт с такива огромни туристически компании, каза Радев, попитан за конкретни стъпки за привличане на повече китайски туристи.

Ctrip са туристическата онлайн платформа номер едно в света, вкл. по брой активни членове. Така че тук е естествено място нашето министерство да търси контакт и възможности, посочи Радев. Той обясни, че се предвижда ръководството на корпорацията да посети България и на място да бъдат поканени туристическото ни ведомство, водещите организации от туристическия бранш, за да се направи всеобхватно споразумение, така че да има истински резултат.

Според президента проблемът в туристическия сектор не е само в рекламата, а се изисква цялостен подход и сериозна организация. Защото зад тази реклама, това, което видяхме на презентацията, стои обработка на огромна база данни, информация в реално време, онлайн поддръжка на клиентите, указания в реално време за най-добрите дестинации и възможности - всичко това, събрано в едно. Ние трябва да работим така, че да предоставяме комплексни услуги, не само реклама, а също транспорт, настаняване, исторически забележителности, забавления - всичко това в единен пакет, коментира държавният глава.

По-рано президентът Радев, чието държавно посещение в Китай приключва днес, изнесе лекция в Шанхайския университет "Цзяо Тун". В Китай дойдох с надеждата за установяване на добра перспектива за нашите отношения. Днес си тръгвам с убедеността, че тази цел е напълно постижима, каза пред студентите Радев. Силно вярвам, че политиците трябва да посещават по-често университети, да се срещат със студенти като вас и да обсъждат бъдещето ни, защото младите хора винаги имат чудесни идеи и критично мислене по отношение на бъдещето, защото то принадлежи на вас, посочи държавният глава пред аудиторията. Той говори за отношенията между България и Китай в светлината на обявеното по време на посещението му стратегическо партньорство между двете държави.

На среща с кмета на Шанхай Ин Йон президентът Румен Радев изрази интереса на страната ни за последващо разширяване на връзките с най-големия икономически, търговски, финансов и културен център на Китай с население от 24 млн. души и БВП от почти 500 млрд. долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

1

Име на профила

05.07 2019 в 12:01

Тъкмо съобщиха, че китайците задължават туристите да си дават смартфоните на влизане, инсталират шпионско приложение на Андроидите и смъкват данни от Айфоните. Засега ставало въпрос само за влизащите през сухопътните граници на страната, т.е. не с полет, и все пак е обезпокоително.

Два произволни източника:

https://edition.cnn.com/2019/07/03/asia/china-xinjiang-surveillance-nyt-intl-hnk/index.html

https://www.engadget.com/2019/07/02/china-border-agents-installing-surveillance-app-tourist-phones/