Българският ресор в Еврокомисията щe е модерен и с поне три пъти повече пари, твърди премиерът Борисов

OFFNews 09 септември 2019 в 14:23 1671 0

"Аз съм убеден съм, че ще имаме ресор, който ще ни харесва, ще е модерен и ще е достоен за България и поне три пъти по-голямо финансиране от досегашното." Така премиерът Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос относно информацията, че България ще получи "Образование и култура" в новата Европейска комисия, а не желания от нас ресор "Киберсигурност".

Борисов коментира темата след медийни публикации, които засега не намират потвърждение, тъй като официалното обявяване на ресорите предстои. Той бе попитан по време на откриването на модернизирането на учебната база на Националната спортна академия "Васил Левски" на ул. "Гургулят" 1, където премиерът се похвали, че за образователна инфраструктура в страната се отпускат близо 1 милиард лева.

Общото финансиране на обекта е 3 755 636 лв. От него националното финансиране е 525 000 лв. Проектът включва ремонт на старата сграда и изграждане на нова спортна зала.

В учебната база на НСА е осигурено ново обзавеждане и оборудване на учебните зали и кабинети, на конферентната зала, библиотеката, читалнята, както и на фитнес залата и съблекалните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови