Българско знаме на всяка джамия предлагат от Обединените патриоти

ОFFNews 09 май 2018 в 12:34 3442 0

Религиозните проповеди у нас да проповядват само на български език, ако щете българското знаме да се вее над всеки религиозен храм.

Така зам.-председателят на групата на "Обединените патриоти" и депутат от ВМРО Искрен Веселинов обясни част от промените в Закона за вероизповеданията, които патриотите внесоха днес в деловодството на Народното събрание. Проектът е изготвен под ръководството на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. 

Пред журналисти Веселинов обясни, че промените целят изграждане на "една преграда от страна на българската държава за възможност чужди държави, чужди изповядвания на религии да влияят на вътрешната сигурност на страната".

Законопроектът на "Обединените патриоти" беше внесен само няколко дни, след като ГЕРБ, БСП и ДПС внесоха промени в финансирането на вериозповеданията - предлага се държавна субсидия само за такива, към които принадлежи не по-малко от един процент от българското население.

Днес "Обединените патриоти" обявиха, че техните текстове уреждат не само финансирането, но и много други въпроси. Патриотите обясниха, че двата законопроекта могат да бъдат обединени, но това ще бъде възможно само при определени условия. "Искаме тотална забрана на дарения от чужбина, колегите са избрали по-либерален подход", каза още Веселинов.

Патриотите обясниха още, че всички отговорни фактори в ГЕРБ са запознати с техните предложения. Под предложенията на "Обединените патриоти" са се подписали и народни представители от Атака, въпреки напрежението между трите партии в патриотичната коалиция.

На въпрос дали са водени разговори с Волен Сидеров, който се изказа остро срещу лидерите на другите две партии в "Обединените патриоти" заради среща с Нинова, Искрен Веселинов отговори: "Най-доброто предстои." 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови