Балканските лидери на среща в Белград

OFFNews 22 декември 2018 в 12:32 2286 0

Започна Четиристранната среща на високо равнище в Белград между премиерите на България, Гърция и Румъния – Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила, и сръбския президент Александър Вучич, който е домакин на събитието.

Четиримата лидери ще обсъдят реализирането на конкретни проекти в секторите транспорт и енергетика, които са от жизнено значение не само за целия регион, но и за Европа. Борисов, Ципрас, Дънчила и Вучич се срещат в края на 2018 г., която бе изключително важна за развитието на държавите от Западните Балкани заради усилията на първото Българско председателство на Съвета на ЕС, наречено „Балканско", съобщават от "Дондуков" 1. Разширяването на европейското семейство ще бъде и приоритет на Румънското председателство, което започва на 1 януари 2019 г. Темата също ще бъде акцент в разговорите на премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила, и сръбския президент Александър Вучич. 

Това е втората среща на така наречената варненска четворка. Първата беше в България през ноември. 

В българската делегация сега е и министърът на спорта Красен Кралев. Той се среща със своите колеги от останалите три държави, за да обсъдят обща кандидатура за домакинство на Мондиала през 2030 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови