Бареков води евроконсерватори при Борисов, иска втора дясна коалиция за евроизборите

OFFNews 22 март 2019 в 18:33 3734 1

Евродепутатът Николай Бареков ще заведе европейски консерватори начело с президента на Алианса на консерваторите и реформистите Ян Захрадил на среща с премиера Бойко Борисов утре. 

Това обяви Бареков на среща на върха на Алианса в София. 

„Целта е от рано да бъдат положени основите на една стабилна и здрава коалиция между дясноцентриски консервативни партии, които да налагат дневния ред на Европа, но не на брюкселките бюрократи, а на европейките граждани", заяви Бареков по повод срещата с Борисов.

Той отбеляза и че е изключително доволен от обявената преди дни коалиция между ГЕРБ и СДС и същевременно крайно разочарован, че по-десните и по-консервативни партии, в това число и самата негова политическа формация, не са намерили общ път.

В тази връзка евродепутатът изрази надежда, че колегите му от ВМРО, които ще дебатират тази тема утре, ще проявят мъдрост и ще разгледат възможността за създаване на втора силна дясна коалиция, която да помогне в борбата срещу либералите и социалистите.

„Досега Европа се управляваше от една противоестествена коалиция между десни и консерватори и либерали и социалисти, която се провали", категоричен е Бареков.

„Три са основните неща, които касаят евроинтеграцията – икономиката, сигурността и институциите", заяви президентът на АКРЕ Ян Захрадил на срещата на върха.

Той е категоричен, че единният пазар е сърцевината на ЕС, но европейските институции трябва да бъдат зависими от волята на отделните държави, а не да си създават свой вакум на властта. Според него военният аспект на сигурността трябва да остане в рамките на НАТО, а ЕС да работи съвместно и да допълва техните усилия. По отношение на миграцията Захрадил смята, че всяка една държава членка трябва сама да определи своите процедури и правила, касаещи предоставянето на убежище.

„В Европейския парламент трябва да бъде създадено ново мнозинство, което ще работи за децентрализиране на ЕС и промяна на посоката, в която се движи в момента, консерваторите в Европа могат да изиграят ключова роля за това", убеден в президентът на АКРЕ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

23.03 2019 в 04:40

Снимката сама говори - нашия “консерватор” е по маратонки ама с вратовръзка. Нещо като “на свинче звънче”. Ако това е цвета на Европейския Парламент нищо добро не ни чака. Сякаш всяка държава вкарва в ЕП плявата, която не става за нищо, но е много амбициозна. И се очаква тази паплач от гешефтари и откровени тъпаци да управлява Европа?