Бивш депутат на Кунева учреди още една партия

OFFNews 22 май 2018 в 12:02 5910 2

Бившият депутат от ДБГ Настимир Ананиев учреди нова партия. Формацията се казва ВОЛТ и е част от паневропейска платформа.

"ВОЛТ - България е втората учредена партия след ВОЛТ - Германия от паневропейската политическа платформа ВОЛТ - Европа. През месеците май, юни и юли е планирано учредяването на ВОЛТ - Белгия, ВОЛТ - Холандия и ВОЛТ - Италия", се казва в съобщението на новата формация.

Учредителното събрание на ВОЛТ - България се е състояло на 19 май в София. Тогава единодушно за председател на формацията е бил избран Настимир Ананиев. Той беше председател на комисията по транспорт в 43-то Народно Събрание. "Младите хора също да участват в правенето на политики и в управлението на страната и ВОЛТ - България е отворена към всички, млади по дух и по възраст български граждани", казал Ананиев в речта си.

Като гости на учредителното събрание са били президентът ВОЛТ - Европа Андреа Вензон, както и вицепрезидентът -Деймиан Боселагер.

Ето какво гласи политическата декларация на новата партия:

"Ние, делегатите на Учредителното събрание на политическа партия „ВОЛТ“, декларираме, че създаваме нова политическа партия, защото сме убедени в необходимостта България да запази своята евроатлантическа посока и да доразвие европейския модел на държавност, който е гарант за просперитет, институционален и правов ред.

Ние ще работим за силна България в Европа и за силна Европа на международната сцена, следвайки принципите – равни възможности за гражданите и за бизнеса, ефективно правосъдие, гражданска свобода, лично достойнство, устойчива среда и целите – дигитална държава, икономическо възраждане, социална справедливост, глобално равновесие, граждански права, европейски реформи, включени в учредителната декларация на инициативния комитет за създаване политическа партия „ВОЛТ“.

Подкрепяме и ще работим за Федерална Европа като обща цел на семейството на ВОЛТ Европа. Следвайки тази цел, краткосрочните стъпки за България са влизане в Еврозоната и Шенгенското пространство, равнопоставено участие в изграждането на Европейски енергиен съюз и създаване на единни Европейски структури в сферата на сигурността и отбраната.

България има нужда от конкурентоспособен микро и семеен бизнес, който е гръбнакът на всяка стабилна икономика. Силната икономика, определя добрия начин на живот, а добрият начин на живот е свързан пряко с доходите на всеки български гражданин. ВОЛТ България ще работи за европейски доходи.

Високата гражданска активност, която е ключов елемент на всяко европейско общество, се базира на хора, чието достойнстово се уважава и подкрепя от държавата. Зачитането на личното достойнство във всички аспекти на човешкия живот е заложено във нашите политики и е основен наш ангажимент.

Наш фокус ще бъдат младите хора – младите по възраст и младите по дух. Тяхното участие в правенето на политика и във вземането на решения е ключово и ние ще го отстояваме с всички сили.

Завяваме готовност да се противопоставим на надигащата се популистка вълна в цяла Европа, да променим начина на правене на политика и да предлагаме работещи решения за управлянието на страната и Европа.

Даваме мандат на избрания Политически съвет на политическа партия „ВОЛТ“ да работи в посока на присъединяване към семейството на първата паневропейска партия ВОЛТ Европа, която предстои да се учреди".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

22.05 2018 в 14:07

Нищоговоренето и нищоправенето е приоритет за нищоможещите.

23293

1

Стефан

22.05 2018 в 12:36

Ъхъ. "Млади кариеристи срещу здравия разум".
Че кво - очаквано явление.
"... Комунистите щурмуват небесата
комсомолците след тях вървят ..."