Боил Банов готов с оставка: От четири години ме рекетират с този запис

OFFNews 30 януари 2019 в 12:36 7296 3

Снимка БГНЕС

Министърът на културата Боил Банов е категоричен, че е готов да подаде оставка моментално. "Не съм разписал оставката, но ако трябва ще я разпиша. Ако премиерът каже, ще я подам", заяви той пред журналисти в Министерския съвет.

Поводът е разследването на депутата от БСП Елена Йончева, която днес представи аудиозапис, на който се чува гласът на Банов. По нейни думи той е използвал процедурни хватки, за да съдейства за опрощаването на поне 700 хиляди лева неустойка на фирмата, ремонтирала Ларгото.

"Рекетират ме от 4 години с този аудиозапис, но аз не се поддавам. Това лице, направило записите, се казва Ангел Ангелов. Той беше директор на дирекция „Европейски програми и проекти” в Министерството на културата. Вежди Рашидов го уволни за поредица гафове и несправяне с работата” заяви Банов.

Той отрече да има опростени пари и посочи, че има заведен иск от Министерството на културата към фирмата изпълнител за забавяне и неизпълнени дейности за 750 000 лв. и в момента текат съдебни дела.

„Хиляди оперативки правихме, вероятно и съм псувал, вдигал съм тон, защитавал съм държавния интерес по всякакви начини. Вероятно ако ми се извадят думи, може да се скалъпят още 56 записа”, коментира още Боил Банов.

Той е категориче, че ще се консултира с адвокати и ще съди "всички по трасето"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

3

XR4

31.01 2019 в 00:08

Прав е Палми Ранчев-в тая държава всички са назначени...от премиера до последния бухалкаджия!

6145

2

kokoten

30.01 2019 в 15:03

....а не ти ли замирисва,нещастнико Ander,пет години след аферата КТБ да привличаш сега Еленка за пране на пари....
всички знаете за ролята на Свинята в цялата работа,а седите и се ослушвате като пръдня в гащи.....прокуратура ли,лизачи са това,при това некадърни,еманация на тъпотата и подлагачеството.....

8931

1

AnderXale

30.01 2019 в 13:12

Като всичко е скалъпено и се знае извършителят, защо не е изпратен сигнал до ДАНС и защо това лице е на свобода? Нещо понамирисва тази история!