Боил Банов сведе скандала за Ларгото до лична вендета

OFFNews
15 ноември 2019 в 10:34 | 1131 |0

Срокът за обжалване на делото за ремонта на Ларгото е злонамерено изпуснат, обяви министърът на културата Боил Банов пред бТВ.

През януари прокуратурата започна проверка на МК заради сигнал на Елена Йончева, който уличава Боил Банов в корупция. Аудиозаписът показва как тогавашният зам.-министър ходатайства за опрощаване на обществена поръчка. 

„Това са лични, мръсни, гадни вендети. Много добре зная кой стои зад това, няма как да кажа в студиото кой е, ще имам проблеми в личен план, но да знае много добре, че го зная кой е”, заяви днес Банов.

Министерството на културата е пропуснало последния срок да обжалва съдебното решение, с което бе отхвърлена претенцията му за неустойка към строителя на Ларгото. Това стана ясно от определение на ВКС, с което делото бе окончателно приключено.

След решението е ясно, че министерството няма да получи 750 хил. лв. неустойка, но и ще трябва да плати над 73 хил. лв. разноски по делото. Именно ремонтът на Ларгото стана повод за скандала, той придобива известност като „Ало, Банов съм” . Заради него през пролетта БСП поиска оставката на Банов.

Банов отказа да подаде оставка заради пропуснатите срокове, оставка обаче подаде директорът на правния отдел в МС, който според Банов не му е съобщил за опасността.

„Директорът на дирекция е назначен по времето на Вежди Рашидов. Не може да става въпрос за липса на опит. Седем месеца аз и главният ми секретар знаем, че чакаме дело във ВКС – понякога може да се чака година да се насрочи дело”, обясни днес министърът.

Той повтори, че ще се обърне към прокуратурата за вътрешно разследване на случая.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !