Болницата в Пазарджик е с нов временен директор

OFFNews 12 ноември 2019 в 11:03 4200 0

Д-р Красимир Темников е новият временен директор МБАЛ-Пазарджик.

Досегашният шеф д-р Васил Вълчев остава в Борда на директорите до провеждането на общо събрание за избор на ново ръководство.

Д-р Вълчев бе отстранен лично от премиера Бойко Борисов след журналистическо разследване за източване на здравната каса чрез фалшиви ТЕЛК решения. Лекарите в Пазарджик настояват за среща с Борисов.

Свикването на общото събрание ще се проведе, след като приключи прокурорската проверка, която трябва да установи има ли данни за престъпление с фалшиви ТЕЛК решения, от които са се облагодетелствали лекари. До провеждането на общото събрание, което окончателно ще определи кой ще управлява пазарджишката болница, колективни лекарски оставки няма да има, каза д-р Милко Петров пред БНР.

„Помолиха ни засега да не предприемаме груби действия, но мисля, че всичко е опит да бъде замазано, защото явно, че нещата не вървят на добре. Те ни поставиха в това положение, ще си берат плодовете“.

Според лекарите премиерът Бойко Борисов е подведен. „Искаме среща с министър-председателя и с министъра на здравеопазването, защото това са вече крайни мерки“, казват лекарите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews