Боряна Петкова, Д21: Българските граждани искат еднакво заплащане за равен труд на едно и също работно място

OFFNews 17 май 2019 в 16:46 2406 0

Българските граждани искат еднакво заплащане за равен труд на едно и също работно място. Равните възможности и жизнения стандарт са сред ключовите приоритети за хората. Това стана ясно след поредицата от срещи, които кандидатът за евродепутат от „Движение 21“ Боряна Петкова проведе в София, Благоевград, Дупница и Кюстендил.

„В разговорите си с хората представихме основните цели и задачи, които „Движение 21“ смята, че предстоят пред бъдещите представители на България в Европейския парламент. За българите обаче най-важно се оказа повишаването на жизнения стандарт и спирането на кражбите от еврофондовете. Хората все повече започват да се съмняват, че Европа работи за благоденствието на гражданите си. Ползите от икономическия растеж се концертират в ръцете на малцина, а социалните неравенства нарастват“, заяви Боряна Петкова.

От „Движение 21“ се обявяват за развитие и укрепване на Обединена Европа. Основни приоритети за тях са увеличаване на правомощията на членовете на Европейския парламент и възможността им да имат законодателна инициатива, еднаквото заплащане за равен труд на едно и също работно място, използване на европейските фондове за подпомагане на местните икономики и реални инвестиции, както и равен достъп на българските фирми до свободния пазар.

Политическата партия безусловно подкрепя създаването на европейска прокуратура. Единствено така чрез създаване на независима наднационална институция, която да разследва измамите България може да ограничи източването на средства от еврофондовете.

От „Движение 21“ искат още и засилване на външната граница и инвестиции в изнесени пунктове и центрове извън територията на ЕС, където да се генерира повече сигурност.

ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews