Борис Бонев: Трябва да стана зам.-шеф на СОС, за да се докаже, че политиката не е клуб за избрани

OFFNews 02 декември 2019 в 16:25 7730 6

Когато се кандидатирах за общински съветник, с подкрепата на моите съмишленици от Спаси София, аз го направих с План за София - подробна програма за развитието на нашия град. Всички, които гласуваха за мен, очакват да направя максимално възможното, за да реализирам заложените в Плана идеи. 

Това обясни на страницата си във фейсбук общинският съветник от Спаси София, след като ГЕРБ предложи официално промени в правилника  за работа на СОС, за да може Бонев да стане негов зам.-председател. 

В текста на Борис Бонев се казва: 

Аз съм първият избран независим общински съветник от 17 години насам. Не е изненада, че цялата организация на СОС не е подготвена да взаимодейства с някой, който е мажоритарен избор на гражданите. 

Моята ОСНОВНА задача като представител на повече от 40 000 гласоподаватели е да работя за осъществяването на подкрепените от тях идеи. Те са единствените, пред които дължа отговори. Опитите на мои политически приятели да използват чисто процедурни въпроси за втвърдяване на електоралните си ядра не ме интересуват. Опитите на други мои политически опоненти да използват същите тези процедурни въпроси, за да станат по-харесвани от гражданите, също нямат значение.

Основните причини да смятам, че трябва да бъда избран за зам. председател на СОС, са прости и логични и ги заявих преди началото дори на първото заседание:
⁃ Всеки, който е избран мажоритарно от повече от 40 000 гласоподаватели трябва да направи възможното, за да ги представлява максимално добре
⁃ Зам. Председателското място ми дава възможност да участвам в Председателски съвет и да влияя върху определянето на дневния ред на СОС. Това НЕ Е израз на някаква си лична кариерна амбиция!
⁃ Участието ми в Председателския съвет ще гарантира на моите избиратели, че постигнатите компромиси между политическите групи се базират на аргументи, а не са плод на политически съглашения.

Да бъда зам. председател не е привилегия. Всички партии в съвета така или иначе имат зам. председател. В момента аз съм единственият изключен и не мога да влияя на дневния ред на СОС. 

Надявам се, че политическите групи в СОС ще подкрепят моята кандидатура, когато тя бъде предложена за гласуване. Това е единственият начин да докажат, че политиката не е клуб за избрани, а е демократичен начин за решаване на въпросите, включени в дневния ред на обществото. Така се дава път на гражданското общество, а това има особено значение, когато се овластява вот по- голям от парламентарно представени партии. Гласът на гражданите ще намери своята тежест и мисля, че така демокрацията печели за сметка на партийността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9030

6

винкело

04.12 2019 в 07:53

педрерас зам. шеф звучи гордо.
браво на идиотите гласували за това сладко . гейче

8074

5

JustSoYouKnow

03.12 2019 в 09:06

Само да вметна:
1. нямате идея за кого е гласувал, вотът е таен (конспиративния елемент в мен си представя как той гласува за ДБ, а те за ГЕРБ за да го дискредитират и тъй като вотът е таен дори да излезе и да каже, че е така ще изглежда единствено и само жалко... (нахлузвам алуминиевата си шапка и отивам на разходка из балкана където няма камери.)).
2. По-важното, имайте предвид, че ГЕРБ и ВМРО си имаха мнозинство, каквото и да си говорим вотът беше бутафорен. А БСП и ДБ си бяха издигнали кандидат, та нещата бяха още по- ясни, ако имаше общ опозиционен кандидат да кажеш, че е на кантар 1-2 гласа да променят нещо, ама като ти е сцепена опозицията, ми ... все едно.


Иначе с заглавието и твърдението не съм съгласен. Политикита е клуб за избрани (от обществото), но не трябва да е затворен частен "джентълменски" клуб.

4534

4

Общинар

03.12 2019 в 01:50

Това, че е педал, не е толкова страшно. Но това, че излъга хората и открадна гласове отдясно е публична измама.

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

02.12 2019 в 23:20

Трябва да ме изберете щото съм патерицата на ПП ГРОБ.. За да не спечели архитекта.. Бях пуснат в кушията за да му отнема гласовете.. И с избирането ми ще ви покажа, че политиката е САМО ЗА ИЗБРАНИ..
А не трябва да ме избират - защото представлявам само и единствено себе си. И освен себе си не представлявам никого в СОС-а.. Затуй не пуснах и листа за съветници.. Хем ПП ГРОБ да намаже, хем да няма кой да ме псува ката ден като предател в СОС-а..
Ша са пъна до следващите избори в ролята на И САМ ВОИНА Е ВОИН.. Стига да има вече кой да ми вярва на приказките. Щото освен тях друго не умея и не мога да правя..
Но за блюдолизец-храбър и пореден за ПП ГРОБ - ставам..

10372

2

elbarbudo

02.12 2019 в 19:10

Това е положението. Честито на гласувалите за боковата патерица.

4005

1

AnderXale07

02.12 2019 в 18:12

И тоя излезе мошеник като 99% от политиците. Опитва да се представя за лице на промяната, а още на първия вот в СОС подкрепи статуквото и гласува за ГЕРБ. Нагледахме се на патерици като тоя. То не бяха яневци, биковци, тодоровци, сидеровци и какви ли още не измамници...