Борис Бонев предлага пазарите в София да имат един шеф

OFFNews
02 април 2020 в 11:05 | 5486 |1

Общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев внесе доклад в Столичния общински съвет, в който предлага сегашните пет общински дружества, които управляват пазарите, да бъдат обединени в едно с името “Софийски пазари”. 

“В състояние на тежка икономическа криза във връзка с пандемията, изключително важно е Столичната община да управлява ефективно парите на софиянци. В момента тези пет дружества се управляват от 5 управителя, 5 съвета на директорите - цялата администрация, разходи и бюрокрация са по 5. Успоредното съществуване на пет дружества, които изпълняват една и съща дейност, е пример за лошо управление, което особено сега, не можем да си позволим”, заявява Бонев. 

Според него сегашната ситуация поставя под риск финансовото здраве на тези дружества и - ако не бъдат предприети мерки, ще има негативно отражение върху бюджета на Общината.

“Като икономист твърдя, че обединението на петте дружества ще донесе множество ползи за София: оптимизация на разходите заради елиминиране на дублираща се администрация, по-ефективно разходване на парите, икономия от мащаба при обществените поръчки, концентриране на една и съща дейност на едно място, постигане на единни критерии за работа на всички общински пазари и др.”, обяснява мотивите за сливането на петте общински дружества, общинският съветник. 

Препоръчани материали
случайно прочетох

Рейтинг : 11009

02.04 2020 в 12:32 1
+ 0
- 0
Браво, Бонев!
Повече от 25 години тези дружества са хранилка за калинки.