Борис Бонев скочи на общината заради бус лента, СО отговори: спряхме задръстванията

Юлиана Ончева 01 ноември 2019 в 12:22 13714 5

БУС лентата по бул. Цариградско шосе между бул. Пейо Яворов и кв. Изток е изцяло премахната. За това сигнализират градските активисти от Спаси София във Фейсбук. На коя калинка в Общината ѝ хрумна това, питат от организацията. 

По думите им това е един от най-критичните участъци за движението на градския транспорт в столицата, но именно там БУС лентата е заличена тихомълком. 

“Искрено съветвам г-жа Фандъкова и нейният екип да върнат БУС лентата, скоропостижно, както я премахнаха. Във всичките дебати, тя зае ясна позиция за нуждата от повече и по-бърз градски транспорт като истинска алтернатива на личните автомобили. Направеното сега е в пълно противоречие с изказванията ѝ. Ако бях на нейно място, виновните допуснали това, щяха да бъдат освободени от работа, категоричен е Борис Бонев. 

Бус лентата по бул. "Цариградско шосе" не е премахната, а е удължена зоната за престрояване, опровергаха от Столична община. 

Бус лентата не е премахната, а е удължена с 240 метра зоната за престрояване на автомобилите, които идват от Телевизионната кула и се качват на бул. "Цариградско шосе" в посока бившия хотел "Плиска". Преди да бъде направено това изменение, заради преплитането на потоците автомобили, се получаваха задръствания, които стигаха до Орлов мост. 

Освен това, преди въпросната отсечка на бул. "Цариградско шосе", бус лентата е удължена със 160 метра, за да се облекчи преминаването на градския транспорт. Целта на направените промени е да се улесни движението по тази натоварена пътна артерия. А разпространената тази сутрин невярна информация само заблуждава гражданите на София, обясниха от СО. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

01.11 2019 в 19:47

:)) Стига бе, не вярвам, че толкова не знаеш психология:)
Няма, естествено. Това са обикновенни искрящи социални истерици, не стопани или държавници. За малко ще си поиграят на политически фактор, а като видят че никой не ги бръсне за слива - ще изчезнат като разните гейклубчета от времето на протестуиращите умни и красиви креакълчета.
Безделници, които са решили да си направят бал с маски.
За наша сметка(((

13874

4

emanuilis

01.11 2019 в 19:24

Неподготвена позиция, очевидно.

Човешко е да се греши.

Да видим дали ще си признаят.

4000

2

дедо

01.11 2019 в 13:40

Ех, млади, ама зелени. В този участък задръстванията стигаха не само до Орлов мост, но и до Телевизионната кула. Катаджии цял месец пробваха новата схема и... се оказа, че работи! Задръстванията осезаемо намаляха.

23293

1

Стефан

01.11 2019 в 13:14

Мда. София вече трябва да бъде спасявана от тоя гейклуб.