Борислав Игнатов за онези снимки и за визията си за София

OFFNews 10 септември 2019 в 19:53 7642 8

Борислав Игнатов

Снимка offnews.bg

В студиото на предаването „Лице в лице“ на бТВ кандидатът на Демократична България арх. Борислав Игнатов коментира скандала с публикуването на „онези снимки“, но говори и за визията си за столицата.

Той посочи, че е разкрил историята на фотосите в профила си във Фейсбук, тъй като е много важно хората да знаят истината и повтори, че те са правени преди 10 години, много преди да се познават.

„Тя е била влюбена в един човек и му се е предоверила, а той ги е използвал след раздялата им с цел шантаж и изнудване. През 2011 г. тя е внесла сигнал в МВР за случая, предала е и флашка със снимките, които той е качил в интернет с цел да я злепостави и унижи пред приятелите и семейството й. Което той е постигнал и дори е хакнал имейла й, от него той ги е разпространил до най-близките й, а това е било тотален срив за нея. Но когато аз се кандидатирам за кмет на столичната община, изведнъж една пропагандна машина си позволява да използва това и да срине един човек, който е най-близкият до мен с цел едва ли не да ме откажа“, разказа Игнатов в ефира на бТВ.

„Тогава е било започнато разследване, което не е стигнало до никъде, а тя не е получила защита от МВР и случаят е отшумял, но за нея остава травмата. А това, което сега направиха, за нея беше истински шок – отново да преживее онова и то в многократно по-голям мащаб“, допълни той.

Игнатов благодари на всички, които са ги подкрепили в този труден момент и особено на „истинските професионалисти в журналистическата професия, които се обединиха в остра реакция“.

Запитан дали е знаел за тези снимки, той каза, че е бил наясно със случая на изнудване, но не е задълбавал в конкретика и не го интересуват стари истории. „Вероятно тя се е притеснявала и от прекалена реакция срещу този човек, който наистина заслужава сериозно наказание. Смятам, че е време държавата и законодателят да се заемат срещу подобен вид деяния. Оказва се, че изнудването е много често в наши дни“, коментира Игнатов.
След онази публикация в ПИК, двамата са получили десетки сигнали не само за подкрепа, но и от жени, които изживяват същия шок заради бивши приятели, „които си позволяват по най-долния и комплексарски начин да искат нещо от тях“. В момента екип от юристи работи по казуса не само на Игнатов и приятелката му, но и по сигналите на въпросните жени, стана ясно от думите му.

Той обаче подчерта, че не е имал никакви колебания или страхове, че случаят може да навреди на имдижа му като кандидат за кмет, или на Демократична България. И посочи, че няма намерение да се отказва нито от момичето, което обича, нито от кампанията си за вота, а онези, които са планирали това, са си направили криви сметки, той е още по-мотивиран да продължи.

„Кандидатирах се, защото търпението ми преля така, както на много хора в този град от управлението, което е непрозрачно, прекалено бавно, в много отношения несправедливо. Кандидатурата ми е протестна, омръзна ми да гледам ставащото в града – ремонтите на ремонтите по най-знаковите места като „Граф Игнатиев“, „Св.Седмочисленици“ и всичко останало. Това е не само преразход на средства, но и забавяне на сроковете, поради което всички малки бизнеси там фалираха. Градската среда е опасна“, коментира архитектът.

Според него в работата на Столичната община „липсва скорост, работи се по много остарял начин и от това страдат всички“. Той е фокусиран в истинската дигитализация на работата на администрацията – тогава всеки софиянец ще има дигитална идентичност и така ще може да получава всички услуги, без да ходи по гишета.

Игнатов посочи, че става дума за цялостна интегрирана система, която ще покрива всички районни кметства в столицата. Тя ще стане факт още в първата година на управлението и ще струва по-малко от 1% от целия бюджет на общината, а това ще даде на хората усещането, че са граждани с права.

„Корупцията е много голям проблем, а тази система ще даде абсолютна прозрачност. Там не само кметът, но и гражданите ще могат да виждат как се движат процесите, обществените поръчки, сключените договори, дължимите си данъци, записването в детски ясли и т.н.“, обясни Игнатов. Той припомни опита на някогашния столичен кмет инж. Иван Иванов, който е постигнал тази прозрачност чрез вестник „Сердика“, където е публикувал приходите и разходите.

Запитан какви гаранции ще даде за качеството на ремонтите и това, че няма след тях да изскачат криви плочки и фуги, той се аргументира с професионалния си опит и се зарече да не се случват подобни „номера“.

„Свършваме с този модел „ремонт на ремонта“, въвеждаме точни правила. Създаваме стандарт за улиците – какво съдържат и как се правят, в това число асфалтова настилка, осветление, тротоари, бордюри за различните зони. И после по този стандарт се възлагат търговете за изпълнение. След това всичко е въпрос на професионален контрол, знам как се прави. Но за това е нужно и кметският екип, и Общинският съвет да сме хора с принципи и характер, и да не обслужваме ничии интереси“, поясни архитектът.

Според него чистотата на въздуха е тема и проблем №1 за София, щом дори велосипедистите и през лятото са на улицата с маски и противогази. „Към този проблем трябва да се подходи систематично, той се състои от два основни компонента – източници на замърсяванията и източници на пречистването на въздуха, и залесяване“, посочи Игнатов.

Той припомни инициативата на Демократична България: срещу всеки един глас от избирателите ще бъде засадено по едно дърво. „Гласувайте, за когото искате. Но ако спечелим този мандат и мнозинството в Общинския съвет, наистина ще засадим по едно дърво за всеки глас. Дърветата са най-доброто за чистия въздух“, каза архитектът.

Той допълни, че трябва и ще се приложат засилени мерки за контрол върху транспорта в целия град, както и употребата на твърдото гориво за отопление, които са основните замърсители. „Проектът за инсинератор в София за изгарянето на боклуци е от особена важност – ние сме категорични против него, той трябва да бъде спрян. За него е предвидено огромно финансиране, но той ще замърси допълнително въздуха в София с изгорелите си газове, икономически не е изгоден“, подчерта Игнатов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

9

случайно прочетох

13.09 2019 в 21:06

Браво, на Игнатов!Мъжка постъпка!
Момичето е симпатяга и им пожелавам лично щастие, а също и успех на изборите!

12435

8

Jinx

13.09 2019 в 08:57

Имам много общо между снимките и визита на Игнатов за София – и двете с лоша порнография

12392

7

мгергов

11.09 2019 в 13:40

Игнатов докога ще ни занимава с личните си драми, така кмет няма да стане. Само съжаление ще събуди в хората, нищо повече.

12082

6

leomesi

11.09 2019 в 12:36

Онези снимки...бая му се наложи да се черви...За кво му трябваше да се кандидатира? И без друго шанс няма, ама само в скандал се забърка, пък и момичето горкото...Как гледа познатите си след тия снимки...Сапунка си стана, отвсякъде..

12031

5

Holocene

11.09 2019 в 09:10

Човекът изглежда свестен, но няма достатъчно свестни хора в София, които да го изберат вместо крадливата даскалица.

20699

3

Новак

11.09 2019 в 05:06

Май гнусотията на ПИК пак хвана декиш. Същото се очаква и с антируския фарс. Резултат ще видим на изборите - най-вероятно с победа на даскалицата, която с нов екип ще почне да краде по новому. Честито на печелившите седесари.

77927

2

El Commandante

10.09 2019 в 23:07

"Според него чистотата на въздуха е тема и проблем №1 за София"

Оффф мамоуууу, всичко Мара втасала.....