Борисов: Добре че икономиката тегли напред. Има повече и за доходи, и за модерна техника

OFFNews 19 юли 2019 в 12:37 3187 2

Снимка Министерски съвет

В деня, когато парламентът обсъжда дали да увеличи дефицита на държавата, като вземе заем, за да купи изтребителите F-16, премиерът обяви, че икономиката ни тегли напред и в бюджета има приходи и за по-големи доходи, и за модерна техника.

"Добре е, че икономиката тегли напред, има приходи в бюджета и можем да отделяме повече средства за доходи, за модерна техника", заяви Бойко Борисов във Варна днес, цитиран от пресслужбата на правителството. В Морската столица той присъства на националното военноморско учение „Бриз 2019".

Националното военноморско учение „Бриз 2019" се провежда от 12 до 21 юли в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в райони, които са обявени своевременно. В него участват 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 5 вертолета и 2018 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Канада, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Втората постоянна група кораби на НАТО и Втората постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови