Борисов: Голяма грешка е пращането на армия срещу бежанците

Имаме си хубава поговорка - кажи му Аго, да му стане драго, коментира премиерът

OFFNews 02 март 2020 в 16:56 9394 4

"Години наред с Гърция водим една много балансирана политика. В Александруполис разговаряхме в детайли за ситуацията в региона. Знаете, че имаме прекрасни отношения с Турция и Еродоган и неговите министри, тъй като непрекъснато водим диалог с тях”, заяви премиерът Бойко Борисов преди заминаването си за Анкара.

Борисов ще разговаря с Ердоган за засиления мигрантски поток. Заедно с премиера е министърът на вътрешните работи Младен Маринов и депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов.

"В един момент конфликтът между нашите съседи е на лице. Вижда ви се лесно, но никак не е лесно. Всички разговори, които съм провел последните дни, са по искане на моите колеги. Конфликтът в близост до нас влияе. Ние имаме нула миграция. Такива конфликти са голяма бомба за бъдещето – те влияят върху бизнеса, икономиката. Когато имаме и този щам на грипа и коронавируса, този конфликт може да бъде и опасен", добави министър-председателят.

"Ще дойде ден и за мен да пожалите", обърна се Борисов към журналистите на летището. 

"Не можем да гледаме със злорадство как жени и деца ги размятат по границата. Голяма грешка е да се изкарва армията срещу тези хора. Решението е изнесен център на сигурност, който всички ние плащаме, и който да е извън територията на Европа", посочи Борисов.

Той обеща утре сутрин да съобщи хубава и голяма новина, свързана с отношенията между България и Турция.

"Ние не сме посредници, ние сме държава, която може да бъде засегната. Всички ми се обадиха. Някои по два пъти. Трябва да проведа 14 телефонни разговора, преди да излетя обратно от Анкара. Макрон ми звъня дори преди да тръгна. Каза ми: "Вярваме ти, подкрепяме те", разкри Борисов.

"Само на нас ни се даде да организираме среща ЕС - Турция. Ще поискаме да продължим приятелските, добри междусъседски отношения. Не че са заплашени. Важно е да продължим приятелските, дружеските, междусъседските отношения. От другата страна е Азия, там порядките са други. Ние имаме една хубава поговорка - кажи му Аго, да му стане драго. Ще отидем там (в Анкара), ето с мен е ефендито (сочи към Вежди Рашидов), ще разговаряме", каза още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

02.03 2020 в 23:56

Не ги е взел, не се съмнявай. Дебилното хилене, и приготвеното подмазване с искането на маски и престилки, с което се и гордееше, значат само че изобщо не е разбрал нито кой го е пратил, нито защо него.
Детето се радва, че са му доверили да изчисти нужника на осралата се котка. А там са го пратили стопаните и.

Иде ми да пукна от срам(((

23293

2

Стефан

02.03 2020 в 19:58

А изтрезней бе батка! Това НЕ СА бежанци.
Чети учебникарска история. Турците как изобщо са се довлекти в Европа? С боеве? Или по същия педалско-чифутски начин?

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

02.03 2020 в 17:10

Е!!! Кат Гешефтко обърне палачинката..
Може и мисирките да почнат да та "жалят"..
Пък и то в ПП ГРОБ кат погледнеш сега таквиз оплаквачки кат Тони Шайката, Тома Благоверни, Гърнето.. Пак ша заизвадят от "печал" спарите си писания, че и приказки за теб.. Те туй най-го могат..
А иначе матряла таз поговорка веч в съвременен вариант за "АЗ давам парите" я е нагодил - кажи МИ Аго, да МИ стане драго...