Борисов: Яд ме е и ме е срам за скандала с имотите, ще действам брутално, но след изборите

Ще си изкарам мандата и после ще дам път на младите, обяви премиерът

OFFNews 03 май 2019 в 22:21 13441 17

Яд ме е и ме е срам заради скандалите с имотите. Изход има и това се прави в момента. Всеки, който не е мислил с главата си и попаднал в скандал, ще си понесе най-тежкото наказание и отговорност. Подаването на оставка е половината от работата. Аз мога да гарантирам на българските граждани, че няма да остане ненаказан човек.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред БНТ по повод скандала "Апартаментгейт". 

"Или ще върнат парите, или ще им бъдат конфискувани. Тези, които са злоупотребили, ще им се търси отговорност", подчерта Борисов.

Той допълни, че може би е било негова грешка, че нито веднъж не е отишъл на гости на негов министър или кмет.

"Ако бях отишъл, сигурно щях да взема мерки много по-рано. Мога да ви уверя, че докрай ще се направи всичко, за да се възстанови справедливостта. Това се прави в момента. Сгрешил съм, че не съм се поинтересувал", каза премиерът.

"Аз съм се родил и живея в дома си в Банкя и там ще си умра. За президентските вили се дават стотици хиляди за ремонт. Аз не съм разрешил 1 лев да ми се даде за ремонт там, където живея“, подчерта Борисов и нарече себе си "дете на народа".

"Другите, които са били на власт са взимали огромни сгради с асансьори. Нашите опоненти също имат къщи за гости. Изведнъж да ми сложат етикет и на партията ми, заради няколко човека, няма да го бъде. Ние ги знаем, че другите са маскари. Всички национални катастрофи стават, когато БСП или БКП управляват", продължи Борисов и допълни, че избирателите на ГЕРБ изискват от тях да са чисти.

Борисов няколко пъти обяви, че ще действа брутално срещу виновните, но подчерта, че ще изчака да минат изборите, "за да не ги разстройвам". 

В коментар за това дали мисли за оставка Бойко Борисов заяви, че няма да се откаже, ако загубят изборите, защото "от другата страна няма нищо" - в БСП са се "изпояли" заради една листа и се ненавиждат, така че няма да могат да управляват държавата. 

"Ако трябва да правят правителство, първо с президента ще се изпоядат кои да са министри, кои да са депутати. Чеверме социалистите се ненавиждат", обяви премиерът.

"За един апартамент и една къща за госта на фона на милиардите пари за приватизации, които са направили", каза още той и допълни, че опонентите им са вземали цели сгради с много апартаменти вътре.

Той коментира и участието на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в скандала. 

"Цветанов си го обичам като дете. Като министър си заложи главата срещу военното крило на "Хизбула", с "Наглите" и с отвличанията. Майка ми винаги казваше: "Внимавай дете да не сложиш лъжицата с катран в кацата с мед, а той точно това направи. С това нещо заличи всичко добро, което е направил", заяви Борисов.

"Изводите съм си ги направил. Голяма щета ни се нанесе. Моята къщичка аз си я почиствам и всички ще са наказани", добави той.

"ГЕРБ се клати сама. БСП не са ни проблем. Те толкова пъти са били на власт", продължи Борисов. 

Той подчерта още, че цял час може да обяснява какво са постигнали от ГЕРБ, а някога българите ще си спомнят, че по време на неговото управление е имало "нула миграция, нула натиск на границата". 

"Контрабандата сега е 5 процента, като дойдохме, беше над 35. Колко олигарси са в ареста", изреди премиерът.  

Борисов коментира и определения, че има диктатура в България, като каза: "Всеки може да излезе да ме напсува и го правят - от сутрин до вечер. Само дето не съм дал да ми ударят два шамара".

"Аз знам истината - български политик в историята на нашия народ приживе няма одобрен. Нещо повече - на нашите царе, с които се гордеем, не им знаем гроба. Нито един приживе - не само не е одобрен, но и убити има. Но няма да допусна да си отидем като маскари, точно обратното. Направили сме много, с десетилетия ще се говори какво сме направили. Имаме още сила, още потенциал, съпротивителни сили на партията", каза още Борисов.

Той обясни как е наблюдавал Тодор Живков, когато е бил отритнат от тези, "които са му целували ръцете и краката", а след това и Царя. 

"Затова толкова ме е яд на моите съпартийци - защото аз съм гледал как се сриват. Затова трябва всичко, което е донесло щета, да се отстранява. Гадно е, но няма друг начин", подчерта Борисов и даде за пример Делян Добрев. За него той каза, че е изключително умен човек и може да го използват като експерт, но не може да е лице на ГЕРБ. 

На въпроса дали се чувства уморен Борисов отговори отрицателно и продължи: "Просто искам да видя и "Хемус" и затова съм я направил необратима". "Последно ще ремонтирам пръстена на околовръстното към Банкя, каза той и подчерта: "Аз съм такъв - винаги за мен последно."

Борисов заяви още, че има намерение да си изкара мандата, като през това време ще стабилизира партията. 

"Изкарвам си мандата, прибирам се в партията. Ще дам път на много млади хора", каза той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

16

Севтопол

04.05 2019 в 12:12

Чета по-надолу, че седесарите се чудели дали да не гласуват за БСП . Ами нормално. Те са "лошата" половина на БКП още от 1989 година, когато Луканов си ги отдели за опозиция, която да вдига шум, докато комунистите си покрият половинвековните далавери. После престанаха и шум да вдигат.

8931

15

AnderXale

04.05 2019 в 11:19

Десет години тоя епитет говори глупости за тези преди него. Били убийци, крадци, дегенерати, а един не е вкарал в затвора. Защо така? Или всичко е лъжа или и той е замесен в схемите. И в двата случая става съучастник и няма право да говори. А България се топи с невиждани темпове. Разправят ни за някаква стабилност. Къде я видяхте тази стабилност? Освен, че стабилно се разграбват евро и гено - фондове...

12086

14

peter daskalov

04.05 2019 в 11:09

Пич, що не приемеш, че след изборите може да е мноооого късно и ще ти се наложи да се кахъриш за други работи? Плюс това какъв срам, ти си опериран заедно с цветанофф от това нещо, и то успешно!

3811

11

Toni2019

04.05 2019 в 09:01

Борисов: "Цветанов сложи лъжица катран в кацата с мед."

Ако имахме свободни журналисти следваше логичен въпрос.
-Кое за вас е каца с мед?

Следват безброй публикации и герб приключва като партия дори само заради тази подигравка от страна на главната калинка Бойко.