Борисов: Името на Цветанов се заменя с Изпълнителната комисия. Не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее по концерти

Влязох в избори с 90% рейтинг. Магаре да бях вързал, щяха да го изберат

OFFNews 31 май 2019 в 12:36 10917 3

Името на Цветанов се заменя с Изпълнителната комисия.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори днес на журналистически въпрос кой ще наследи подалия оставка зам.-председател Цветан Цветанов.

Борисов говори пред медии след заседание на изпълнителната комисия и областните ръководители на партията.

От думите му стана ясно, че ГЕРБ няма да назначи нов заместник-председател, а ще продължи с останалите двама (Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, кмет на Бургас) и ще даде по-голяма тежест на работата на административния секретар (Цветомир Паунов). Все пак, на 7 юли ще бъде свикан конгрес. Той ще освободи според устава Цветанов и Румяна Бъчварова, която заминава посланик в Израел. Шеф на кабинета на министър-председателя на нейното място става Деница Желева - съветник на премиера по международни въпроси.

На въпрос не се ли притеснява как ще се яви на местни избори след отпадането на заместника си, Борисов отговори: "Дайте да си говорим сериозно. Не помните ли, аз влязох в избори, когато направих ГЕРБ, с 90% рейтинг. Да не кажа, магаре да бех вързал, ще го изберат. Айде стига..."

"Аз мисля, че това беше очаквано. Не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее по концерти. Аз му бях казал как трябва да се проведе кампанията. Не се съобразиха на моменти с мен, но народът ми е дал кредит на доверие и аз много внимателно винаги съм разчитал какво се иска от мене", каза още Борисов по темата "Цветанов". Известно е, че Цветанов е близък семеен приятел с популярния изпълнител.

Лидерът предложил два варианта на Цветан Цветанов за оттегляне от партийните постове. Единият бил да напусне ръководните постове, да не се явява пред медиите и да престане да е лице на партията, а да остане на работа в централата в качеството си на член на ГЕРБ. Цветанов отказал. Приел втория вариант - да напусне всички постове.

Борисов отрече, че Томислав Дончев ще поеме зам.-председателското място на Цветанов, тъй като е ангажиран с вицепремиерски пост и е в Изпълнителната комисия. Оттук нататък в ГЕРБ ще бъде прекратена практиката хора на високи постове като кметове например да са и областни ръководители на партията, стана ясно още от думите на Борисов.

Той ще създаде орган за вътрешен контрол в партията, който ще приема сигнали за нарушения. "Видяхте какво стана в Пловдив с този, който сочеше тавана за парите, каза той, препращайки към ареста на кмета на район "Северен" за искан подкуп. - Но е попаднал на хора, които имаха куража да ми сигнализират."

Борисов резюмира изборния резултат от 26 май като успешен. Недоволен бил от резултата в Ямбол, Плевен и Добрич, където ГЕРБ бил постигнал много, но загубил изборите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

3

Новак

31.05 2019 в 17:56

А мъртвите гласове и купения вот кой го осигури - ЦвЦв. Тези преференции какво показват? Масово купуване на гласове и корпоративен вот. И все за ГЕРБ.
Всичко това с оставката е една долнопробна постановка на Мутрата и неговите тъпанари.

11719

2

Краси

31.05 2019 в 15:09

Пробвай пак с магаре на кметските избори в София да видиш какво ще ти се случи, Тупанбаши.
То след Графа и другите издънки Фандъкова не за магаре, ами и за овца вече не може да мине, та да видим какво ще измислят.
Досега мислех, че Тупанбаши ще влезе в историята като "дребен диктатор, управлявал по времето на Веселин Маринов", но май проигра и този си шанс - просто ще го помнят като най-престъпната и крадлива мутра, добрала се случайно до държавното кормило.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

31.05 2019 в 14:34

Бойко Борисов: „Аз мисля, че това беше очаквано, не исках повече Веско Маринов да ми пее на концертите. Аз казвах как искам да се прави кампанията, не се съобразиха много с мен….Като направих ГЕРБ, тръгнах на избори с 90% репи. Видяхте каква кампания направиХ, и не случайно казват, че и магаре да вържем, ще стане депутат“
Магарета може!!!
ВИЖ МАГАРИЦИ НЕ МОЖЕШ!!!
Факт Баце.. МАМИЦАТА ВИ дори и в родното и село не я пожелаха за МАГАРИЦА да си я турнеш..