Борисов: Извинявам се на Христо Иванов, не исках да го унищожавам, като го предложих за премиер

OFFNews 10 януари 2023 в 18:19 13090 23

Борисов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Бойко Борисов

Извинявам се на Христо Иванов, не исках да го унищожавам като политик, да предопределям, като го предложих за премиер. Явно след Кирил Петков да те предложат е осмиващо. Едно време беше да ти е драго, сега те обижда, било кьорфишек.

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов  на среща с депутатите на ГЕРБ в централата на партията, излъчвана във фейсбук.

Той добави, че единственото важно е кандидатът за премиер от партията, на която президентът Румен Радев ще даде третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, да е овластен от формацията, "от коалицията им, за да има мандат за преговори, когато отиде при ГЕРБ". "Ще искам подписване и то на лидерите", категоричен беше Борисов и допълни, че пожелава на "Демократична България" мъжество.

"Дали Атанасов, или Мирчев, или някой от друг - тяхна работа. Важното е да е овластен от партията или коалицията, като дойде на разговори. Специално за Христо: не съм искал да го унищожавам като политик. Ако се обръщаш към една партия, е редно да се обръщаш към лидера. Лидерите се гушат и крият, а се изтласкват напред техници. Техникът може да завие лампата, да поправи лампата", заяви Борисов. 

В неделя - ден преди "Продължаваме промяната" да върнат втория мандат на президента неизпълнен, лидерът на ГЕРБ призова Христо Иванов да покани на разговори ГЕРБ за третия мандат и обяви, че би подкрепил лидера на парламентарната група на ДБ за премиер. В понеделник Иванов коментира, че трябва да се следва примерът на първите два мандатоносителя и че правилната формула, на която трябва да стъпи този, който получи третия мандат, е търсене на подкрепа на база на програмни приоритети без коалиции и договорки. 

"Борисов почва с кьорфишеци и уйдурми, ще номинира премиери от други партии при невръчен трети мандат. Сами разбирате, че това е просто опит да измести темата. Има един много прост въпрос - готова ли е българската политическа класа да премине към съществуване без договорки и коалиции, но да върви към ограничаване на руското влияние и корупцията", каза той за думите на Борисов. 

"Има реални шансове третият мандат да стане, ако отиде при "Демократична България", ако е при "Български възход" (БВ) - може да се събере някакво мнозинство, но няма да е стабилно", заяви още бившият премиер пред депутатите от ГЕРБ-СДС. Според него, ако искат да "изложат" БСП за пореден път, мандатът ще бъде даден на тях.

Борисов припомни, че има решение на конгреса на формацията да не се коалират с левицата. Според него членовете на ДБ няма да са съгласни на коалиция със социалистите. Лидерът на ГЕРБ каза още, че мислел, че Стефан Янев и депутатите му са "в добри отношения с тези, които дават мандатите", но вече изглеждало, че не е така. 

Лидерът на ГЕРБ каза, че на мястото на служебните министри той нямало да ходи в парламента, защото няма какво да им направят като наказание: "Те са проявявали добро отношение и парламентаризъм. Трябва да сте благодарни, че идват на контрол и проявяват държавническо отношение. По-предишните идиоти нямаше да дойдат". 

Според него това Народно събрание е изключително дисциплинирано, а "не като едно време - с мъка да се ходи на работа". "Виждам много ентусиазъм във вас, което е похвално", каза той на депутатите от ГЕРБ. 

"ПП са в изолация във всичките законопроекти, 63 депутати подкрепиха декларацията им, ние събрахме 115, е кой е в изолация", попита той и допълни, че миналата седмица сме гледали изключително стабилни мнозинства. "Сигурен, че всички законопроекти за енергетиката ще минат с мнозинства. Депутатите не искат да са в сянка на това, което направи миналото правителство", категоричен е експремиерът. 

"И за хората с увреждания ще има огромно мнозинство, защото е правилно, и за горивата ще има огромно мнозинство, и за реакторите ще има огромно мнозинство, сигурен съм и преработването на Плана за възстановяване и устойчивост ще мине, защото е правилен, медиацията на всяка цена трябва да влезе", заяви Бойко Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1065

23

Kalina F

11.01 2023 в 14:09

И двамата са си за унижение ..поне по различни заслуги

9030

22

Ivan Terziysky

11.01 2023 в 09:36

Противен човек, един крадльо и нищо друго. Закова България на дъното на Европа. Усеща, че времето му е изтекло, ама още хапе.
От Запад не го бръснат за слива. Единствената му надежда е да излъже колкото се може повече лумпени в бг.
Ама вече отича в канавката, колкото и да си върти гъза.

915

21

8LCHQ997B0oOvWE

11.01 2023 в 08:57

Баце си знае работата.Че ги изпАрже пак.За кой ли пАт.

4738

20

Того

11.01 2023 в 06:17

Кога банкянската Б.Б. ще влезе в затвора?

1236

19

БотоксПутю

10.01 2023 в 21:25

"Господин Борисов е политик от световна величина със собствен стил."
Това са думи на адвоката му Менко Менков -випусник на милиционерското училище в Пазаджик и на съорветната школа в Симеоново.

800

18

Batze

10.01 2023 в 21:15

Добре де, не може ли някой гербаджия да ми посочи разумни аргументи, че Боката не е дива свиня, демек глиган? Ами, вижте само външия му вид - 1) четината по лицето му си е глиганска четина, 2) издадената долна челюст - от нея прорастват глиги, 3) малките, потънали в мазнина очички, които се въртят във всички посоки, очаквайки нападение? Аз лично бих пуснал Боката в двора на Пашата да души за трюфели.

2073

17

Johnny B Goode

10.01 2023 в 21:02

Дедо ви Мраза (а.к.а. Сашка, Парапетка и т.н. други блокирани профили), не се е къпал поне от няколко години за да виси тук и заработва копейки.

936

16

escrin

10.01 2023 в 20:46

"Аз не браня ББ, просто се забавлявам с коментарите"
Ех, Красьо. Бах тва твойто забавление, честно :)
Ако това ти е забавлението, мн си я закъсал, пичага.

С това вашето ниво направо се чудя що за идиоти са тия дето ви плащат пари за тролене. Мислиш си, че като пуснеш два-три коментара против Русия успешно ще излъжеш всички тук. Депесарска работа. Гледай да не станеш като ДедоМраза, че той завалията сигурно не се е къпал от един месец, виси тука по нощите да пише някакви тъпотии.

800

15

Batze

10.01 2023 в 20:37

Глиганът от Банкя (на снимката) квичи, че няма негово правителство и не може да краде. Ах, кеф! По отнощение на ГЕРБ трябва да има само диверсии и саботажи. Избори до дупка и никаква гербаджийска политическа стабилност!

5827

14

pisnamiotmutri

10.01 2023 в 20:31

Този дядка се включва единствено с цел да дразни и да провокира към коментари безсилните роби. Да видите сега какви ненужни разправии има между симпатизантите на ДБ във фейса тц тц