Борисов: Когато премиерът на Израел припомня как сме спасили над 50 000 евреи, това отеква в целия свят

OFFNews 01 ноември 2018 в 21:25 2405 1

В рамките на три месеца два пъти премиерът на Израел прави едно и също изказване, което възстановява една историческа правда. Много наричаха България фашистки окупатор, а българският народ действително е извършил подвиг и когато премиерът на Израел припомня как българите са спасили над 50 000 евреи, това отеква в целия свят.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си във Варна с Бенямин Нетаняху.

Борисов утре ще бъде домакин на Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия.

Срещата е свързана с желанието на Балканите да бъдат все по-развиващи се и проспериращи страни, каза Борисов. Точно в сферите, в които Израел е водещ, а България и Балканите имат възможности, могат да се развиват високите технологии. Българите са изключително силни в природните науки, математическите науки, програмирането, изтъкна той.

Развитието на киберсигурността и общите тренировки на военните са сред обсъжданите теми, информира Борисов. Той съобщи, че е запознал Нетаняху с посещенията си в ОАЕ и Египет, защото хранителните хъбове, които има желание да се правят на Балканите, в частност и в България, са изключително важни. Мостът, който искаме да направим с Обединените арабски емирства, е свързан със сферите на образованието и културата, допълни Борисов.

С израелския премиер ще бъдат обсъдени и теми от сферите на медицината и фармацията, добави Бойко Борисов.
Надявам се в недалечно бъдеще да развием нашите военни заводи за производство на дронове, каза още той след срещата с Бенямин Нетаняху.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови