Борисов: Махаме Истанбулската конвенция и връщаме дебата отначало

OFFNews 14 февруари 2018 в 20:12 9376 18

Щом хората са уплашени от Истанбулската конвенция – махаме я и връщаме дебата отначало. Като лидер на ГЕРБ ще разпоредя на депутатите: няма да се занимавате с конвенцията, докато не седнем наново и не кажем кое е добро като текст, заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV.

Истанбулската конвенция няма да влиза в НС, сега е в Конституционния съд. Никога не съм правил на инат, може би и затова толкова пъти хората ме избират. Съобразявал съм се с всеки едни глас и мнение, още повече пък ако има и Църква. По-странно ми е как колегите от БСП, президентството заговориха за кукловоди, които искат да приемат тази конвенция, приета от 47 държави в Съвета на Европа. Явно поставяме под въпрос дали да членуваме в ЕС, коментира Борисов.

Патриотите никога не са казали, че ще подкрепят такава конвенция. На тях мога да им се сърдя само, защото няколко пъти им казах: колеги, ние няма да приемем Истанбулската конвенция в парламента с различни от нашите гласове, заяви премиерът.

Казал съм го на патриотите, казвам го и като председател на ГЕРБ: ние Истанбулската конвенция ще я приемаме, само ако имаме абсолютен консенсус в българското общество, категоричен е Борисов.

Няма смисъл от референдум

ГЕРБ се оттегля, защото сами, без БСП, без патриоти, срещу президента, няма смисъл да вървим, след като хората си мислят, че ние всъщност искаме да узаконим гей браковете, а то няма една точка по това нещо. Няма ние да понесем пасива повече, но ще участваме в следващ дебат, когато съзреят. Когато оценят, че насилието и конвенцията за превенция и борба с насилието е достатъчно сериозен проблем, ще се върна да дебатирам, каза лидерът на ГЕРБ.

Ако има референдум за гей браковете, как ще завърши? Нима някой не знае, българинът е консервативен, отговорът ще бъде "не". Защо да ги похарчим тези пари, каза министър-председателят.

Той беше категоричен, че не е съгласен да има референдум, защото няма смисъл от провеждането му.

Борисов призна, че лично той е против еднополовите бракове.

Всички знаят кой е собственикът на "Юлен"

В интервюто пред bTV Борисов коментира и протестите срещу Нено Димов и решението на Министерския съвет за НП "Пирин".

Зелените в България не могат да се оплачат от мен, те са били чувани винаги, по всички теми, твърди премиерът.

Аз се отнасям с огромно уважение към тези хора, и към Сандов, и към Тома Белев, и към алпиниста Боян Петров, прекрасни хора, каза Борисов.

За продължаващите протести лидерът на ГЕРБ обаче заяви: "Иначе как ще се покажат Христо Иванов и Радан Кънев, кой ще ги види, нали трябва да намерят някаква тема".

Министър-председателят е категоричен, че всички знаят кой е собственикът на "Юлен" АД.

Всички знаят, нищо че го крият и ако ме питаш - за Цеко Минев става въпрос. Сега, да не ме съдят утре, защото сигурно има някакъв друг формален собственик, но омразата между Цеко Минев и Зелените поражда всичко това, което се случва в момента, каза Борисов.

Според мен - собственикът да излезе, да се разкрие, да си сложи картите на масата и да приключим с това, призова премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

18

мгергов

15.02 2018 в 13:57

Опитва се да угоди на всички страни ми се струва...дали щеше да отговори кой стои зад така обичните му и уважавани от него Сандов и сие се чудя...

10571

16

Hissarion

15.02 2018 в 09:54

Ако Цеко Минев е собственик на Юлен и собственик на ПИБ, а ПИБ е единствен кредитор на Юлен, който е най-големият инвеститор в България, говорим за кредити към свързани лица в размери, по-големи от тези в КТБ. Да допълним, че Юленката не плаща данъци, благодарение на това, че е офшорка. Става въпрос за безочливо източване на една банка. Премиерът на България обаче няма проблем с тези неща. Той разглежда нещата като личностни отношения - имало омраза, трябва да се цалунат Цеко и Сандов и всичко е точно.

20699

13

Новак

15.02 2018 в 03:22

А пък даването на пример с Тръмп вече е върха.

20699

12

Новак

15.02 2018 в 03:19

Можете ли да ми покажете къде и кога Меркел е казала, че ще нареди на депутатите да гласуват по един или друг начин?
Едно е депутатите,да подкрепят решенията на лидера си друго е да им нареждат какво да правят. То от това работене на демокрацията сме на този хал.
Щом ще им нареждат - какъв е смисъла да избираме депутати и да им плащаме заплати?
Явно най-демократичната държава сме имали по Татово време и тогава мълчаха и им нареждаха какво да правят.
Между другото и тогава имаше хора, които ни убеждаваха, че живеем в най-демократичното общество.
То тези хора май са си същите.
А пък да ме убеждава някой, че народен представител може пламенно да защитава една теза и след нареждане “отгоре” също тъй пламенно започва да твърди обратното е нормално, е най-меко казано глупаво.

13214

11

XR4

14.02 2018 в 23:58

допълнение към drone1
...особено ако премиера е и лидер на партията(а не като Орешарски напр.).

16193

9

SC

14.02 2018 в 21:31

Айде, видя топора и се фръцна. Но и това е нещо.