Борисов: Министри ще обсъждаме на 3 май

OFFNews 25 април 2017 в 16:23 3972 0

Снимка БГНЕС

Румен Радев и Бойко Борисов

Имената на министри в бъдещото правителство на ГЕРБ и Обединените патриоти ще бъдат обсъдени от коалиционните партньори на 3 май, ден преди да бъде обявен официално съставът на третия кабинет "Борисов".

Това стана ясно от изказване на лидера на ГЕРБ днес, след края на политическите консултации при президента. От страна на ГЕРБ на "Дондуков" 2 отидоха Бойко Борисов и Цветан Цветанов. 

"Темата министри не е отваряна. Нито едно физическо лице не е обсъждано", подчерта Борисов. Това станало по негово настояване, защото, по думите му, министри най-лесно се слагат, защото и лесно се махат.

Борисов направи кратко изказване във фоайето на президентството, без да отговаря на журналистически въпроси.

Той изказа удовлетворение от разговора с Румен Радев и не пропусна да порицае действията на БСП.

ГЕРБ уверили президента, че ще изчистят всички детайли в коалиционното споразумение и ще проиграят всички възможни конфликтни ситуации по време на управлението, за да може в следващите 4 години страната да има стабилно правителство.

Борисов благодари на Радев и коментира, че "в президентството има здравомислещи хора" и с общи усилия могат да работят по важни за страната теми. Впечатленията му от президента били, че "за тези няколко месеца е осъзнал колко е тежък кръстът да управляваш".

За сметка на това думите на председателя на червените Корнелия Нинова, че партията й ще е конструктивна опозиция, лидерът на ГЕРБ окачестви като популизъм и прах в очите. "Най-конструктивно предложихме да се обединим около европредседателството. Каква конструктивна опозиция?", попита той. По думите му е безотговорно БСП да говори за предсрочни избори толкова скоро след парламентарния вот.

Срещата на ГЕРБ с президента бе последната от двудневната серия политически консултации на държавния глава с парламентарно представените политически сили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови