Борисов: Най-обичам готвачите, как съм гладен, по всяко време съм гладен

Една теменужка не искам да се смачка, чу ли ме, Нанков, заяви премиерът

OFFNews 27 юни 2019 в 14:53 14172 6

Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона Божурище трябва да бъде направен, разпореди министър-председателят Бойко Борисов при днешната инспекция на строителните дейности по изграждането на АМ „Европа".

Лидерът на ГЕРБ днес сподели поредни епизоди на фейсбук риалити шоуто "Борисов в джипката". Този път той повози на задната седалка строителния зам.-министър Николай Нанков, а преди това покара и джипка за радост на следовниците си в социалната мрежа.

„Трябва да се стартира незабавно. Чухте какво казват от немските заводи – разпродадени са всички парцели на индустриалната зона. Не само че не си отиват, но идват и още повече. Като дойдат и още по-големите заводи и тази магистрала ще отеснее, още преди да я построят", каза премиерът Борисов.

Министър-председателят провери строителството на трасето от АМ „Европа" в участъка Драгоман – Сливница. Проектът стартира в средата на месец май тази година, ще бъде завършен до 2021 година и се изпълнява със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство" на Агенция „Пътна инфраструктура".

„След нас ще остане това. Всеки работник като си води децата ще им каже: „Аз съм го правил това!", поколения ще знаят, че бащите им са работили тук", посочи още Борисов по време на разговорите със строителите и работниците на АМ „Европа".

Премиерът бе категоричен, че при строителните дейности трябва да се опазва археологията и природата.

„Искам да вдигнем 10 процента доходите догодина, да дадем повече пари за медицинските сестри сега", заяви Борисов и добави, че затова е важно възможно най-скоро да се реализират приходи и от тол системата, за да не се разчита само на готовите пари от приходните агенции.

В момента се работи или се извършват подготвителни дейности по двата участъка на магистрала „Европа" - от ГКПП „Калотина" до Драгоман и от Драгоман до Сливница. През есента се очаква да стартират реалните строителни работи и по участъка от ГКПП „Калотина" до Драгоман.

Поредното риалити не мина и без цветистите реплики от предишните серии на шоуто.

"Догодина тол-системата да се въведе, нареди Борисов на зам.-министър Нанков.

Премиерът продължи със заръките:

"Тол-системата я вкарвайте! Тези тирове, дето вървят - да плащат! Аз искам да вдигам догодина с 10% доходите, искам да дадем повече пари за медицинските сестри. Толът е печатница за пари, защо го инвестираме! Не може само да бъркаме в готовите пари на приходните агенции."

И още от инспекцията на бившия пожарникар и бодигард на Тодор Живков:

"Ей така най-обичам – от една поляна, път да стане. Една теменужка не искам да се смачка, чу ли ме, Нанков".

Преди това премиерът се отби в логистична база в индустриалната зона в Божурище, повози на електрокар домакинката си и обеща да я качи на джипката, а също и се информира какво има за обяд за работниците.

"Най-обичам готвачите. Как съм гладен, по всяко време съм гладен", разясни риалити премиерът на държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

6

Танзопен

28.06 2019 в 09:06

Какъвто ни е Премиерът, такава ни е и Журналистиката!

Толкова много се гордее автора с тази статия, че го е срам да си напише името!

Журналистите са станали подлизурковци, кои с управляващите, кои с опозицията ... застамете се!

8014

5

bay vi onq

27.06 2019 в 22:32

Мъка, мъка ...

21061

3

рамбо

27.06 2019 в 20:16

Липсва ми само възгласът "Булгар, Булгааар", придружен от тупане по гърдите, за да е пълна приликата с един известен литературен герой.

11464

2

Sin

27.06 2019 в 16:52

Не може да е истина - тук и Оруел немее. "Всеки работник като си води децата ще им каже: „Аз съм го правил това!" - кой ли крачун му е цитирал Наполеон след Аустерлиц ? То дори не е клише, то е чиста цигания.
Орангутанът едва ли си дава сметка какво плещи. Очевидно реалността го е изпреварила много отдавна.
А да сравняваш Гоце Делчев с един масов убиец е кощунствено за народа ни. Банкянският неандерталец само неволно се идентифицира с БСП с оскотялата си кратуна, която едва ли нещо е прочела за Че Гевара. Да не говорим за Гоце Делчев.

25665

1

Victimized

27.06 2019 в 15:59

Просто трагично.....