Борисов: Орбан много се смя, че Турция е неприемлива за ЕС, ама ни пази гърба

OFFNews 28 ноември 2017 в 09:54 8269 5

Когато има строителство, има мир. Когато една държава е стабилна, когато и политическата класа, и хората работят за просперитета й, нещата се случват. Имаме една година, в която можем и в Изтока, и в Запада да сме водещи.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по повод провелата се в Будапеща шеста среща на лидерите от Централна и Източна Европа и Китай "16+1" по БНТ. Инвестициите от Китай в инфраструктурните проекти ще донесaт мир на Бaлканите. Това е в интерес и на Европа, и на самите Балкани, каза още Борисов. 

Китай иска да инвестира 2 млрд. долара в Европа. Обсъждахме финансирането на коридор номер 8 - той ще промени историята на Балканите и от едно размирно място те могат да се превърнат в едно мирно и проспериращо място, обясни премиерът.

С Виктор Орбан имаме много теми - не само предстоящото българско председателство, а и кохезионната политика, газовия хъб. Трябва да мислим за едно подобно на Брекзит стратегическо споразумение специално за Турция, ясно е, че тя няма да се присъедини към ЕС, това вече 50 години не се случва. И Виктор много се смя на моите думи, че от една страна Турция е неприемлива за Европа, обаче от друга страна спим спокойно, защото тя ни пази гърба", разказа Борисов. 

Магистрала "Хемус" трябва да бъде завършена, защото тя е жизнено важна за всички проекти в Северна България, каза в заключение Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7551

5

reKontra

28.11 2017 в 18:14

Медиум ташак
"Я си играй белотчето Ре-контра и недей да философстваш много, ами се сещай,че той некролога ти се подава от задния джоб. Айде у лево."
То никой не знае за некролога,ти също.Пък у лево е заето пространството от герб и бсп.
Нещо по темата имаш ли да кажеш или направо ще пускаш пяна?

12415

3

senester

28.11 2017 в 12:00

Много и различни хора са се смяли на простотиите на Винету. Само на нас не ни е до смях

7447

2

MeduimShark

28.11 2017 в 10:59

Я си играй белотчето Ре-контра и недей да философстваш много, ами се сещай,че той некролога ти се подава от задния джоб. Айде у лево.

7551

1

reKontra

28.11 2017 в 10:28

Сигурно се е смял на английският ти,байо.
Относно Китайските инвесиции.Нали подписахте споразумение за сътрудничество с ККП,нормално е да инвестират: https://clubz.bg/40583-cvetanov_haresa_komunisticheskata_partiq_na_kitaj_za_partnor_na_gerb
Съидейници сте все пак!