Борисов: Отидете в Бояна, в Секвоя - запалете я тая къща, ако искате (видео)

Рени Петрова 29 юли 2020 в 20:22 15219 16

Протестирайте, но не по този начин. Отидете в Бояна, в Секвоя - запалете я, ако искате, тая къща. Каквото искате правете, но оставете кръстовищата и хората да си работят. Има избори. Представете си, ние ако загубим изборите и по 25 души още първият ден да започнат да затварят кръстовищата.

С тези думи министър-председателят Бойко Борисов коментира 21-ия ден от антиправителствените протести, които искат оставките на кабинета, на главния прокурор и на премиера. 

Протестите 

"Умолявам, нека да си протестират по всички начини, които намират за добре - да хвърлят яйца, домати, кебапчета, уши, агнешки главички, пилешки бутчета, ако искат, щото много забравиха за контрабандата с бутчета, която ние прекършихме. Да, не са доволни олигарсите, да, много пари се вкараха в бюджета и затова към днешна дата и затова в цялата тази криза фискалния резерв на България е 9 млрд и 900 млн. Това значи пестеливи, добри стопани. Виждате всички пътища как са направени", продължи монологът си той, докато пътуваше в джипа към София, след като по-рано пред деня беше на посещение във Варненско.

По думите на Борисов протестите и стачките са формите на демокрацията. "Но да се затваря движението и да се възпрепятстват другите хора... На никой не му е да обяснява защо иска да мине по пътя. Има свобода на движение, провокират се полицаите. Ето, никой не им пречи пред Министерски съвет, където искат, но да не затварят кръстовищата. И другите граждани имат права. И полицаите също, защото стоят на студ и жега и търпят обидите им".

Новият запис 

За записа, който днес беше публикуван в сайта "Афера" и за който се твърди, че е с гласа на премиера, Борисов индиректно коментира:

"Ние не се обиждаме от техните обиди, нали. А те много обидчиви и в частен разговор човек може да каже каквото си поиска, но те го правят демонстративно. Не съм си позволил никого да обидя, защото майка ми с една люта чушка ходеше и ако кажа някоя глупост ме... Сега, Бог да я прости, почина, няма кой.

Премиерът за Бабикян: Помня как идваше и се молеше за 3,5 млн. да ми правиш предизборна кампания

Министър-председателят отговори задочно и на Арман Бабикян от "Отровното трио", който по-рано тази вечер в интервю за БНТ каза, че се надява "тази вечер в "Евксиноград" г-н Гешев и г-н Борисов да се разберат кой пръв да подаде оставка".

"Току-що разбрах за последната лъжа на триото, че съм в "Евксиноград" заедно с главния прокурор, който нито съм го чувал, нито съм го виждал.Така че като лъжат, поне малко да имат срам. Не може всичко да ти е лъжа, защото няма кой накрая да повярва на истината.

По думите му ползата от всичко, което се прави е, че "ние просто си извеждаме поуки, поправяме се и мерките са ни много адекватни, бързи".

В края на 9-минутното видео Борисов продължи темата така: 

Понеже наближаваме петолъчката. Не помните ли как се избивахте тука българите? (...)А той казва, че съм с Гешев на "Евксиноград". Абе, спри да лъжеш, бе! Помня как идваше и се молеше за 3,5 млн. да ми правиш предизборна кампания. Спри го повече, щото ще избухна и ще наговоря пак...", след което клипът от джипа прекъсва. 

"Птичка да бях, не мога така бързо да прехвъркам"

Докато пътуваше, министър-председателят каза още, че всичко, което се прави, е "само да се радват хората, само за младите - да ходят и да се радват на почивка. За бизнеса да има магистрали, за индустрията да има евтин газ. С 50% намалих цената на газа. И не може всяка лъжа да опровергавам".

Борисов добави, че съжалява, ако досажда и допълни: птичка да бях, не мога така бързо да прехвъркам, а и ние спазваме правилата за движение. Даже някой днес беше писал, че колата нямала гражданска отговорност, а по смисъла на НСО колата има специален режим на движение, аз съм само един водач - дисциплиниран.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

16

XR4

30.07 2020 в 09:49

Как ще палим "къщата", бе тикво-тя е правена с нашите пари. Достатъчно е да ти запалим задника.

6589

15

stanimir_13

30.07 2020 в 07:02

Тоя си мисли, че вечно може да граби. Такива глупости е надрънкал пак от джипа, че да се чудиш доколко може да е нагъл и безочлив. Типичен милиционер. Е! Не го искаме твоето "добро"! Не разбра ли?! Ходи си в Барселона да си харчиш еврата!

3811

13

Toni2019

29.07 2020 в 23:19

Нагъл и злобен комунист! От последните милиционери, последният охранител на Тодор Живков, последният с членска книжка на БКП.

А днес първенец сред еничарите на Ахмед

2967

12

Бай Гюбри

29.07 2020 в 23:13

Да вземат да дойдат, да те запалят и тебе барабар с къщата, помияр продажен!

17439

11

мнение от IP

29.07 2020 в 22:55

Нагъл кретенизъм във всяка дума. Ти не е за коментар. "Оставете хората да работят" но май най-ефективно ще е кръстовища да блокираме. Туй поне го вижда.

8074

10

JustSoYouKnow

29.07 2020 в 22:54

"Не съм си позволил никого да обидя, защото майка ми с една люта чушка ходеше и ако кажа някоя глупост ме... Сега, Бог да я прости, почина, няма кой."

Ти кажи, че имаш свободна позиция за работа.... това с държавна заплата ли върви аз да си попитам, все си мисля, че ще се намерят кандидати с лютата чушка и да ти...

3040

9

Любомир Димитров

29.07 2020 в 21:35

Що за провокация ?!:
"Отидете в Бояна, в Секвоя - запалете я тая къща, ако искате"
Къщата в Бояна е точно толова негова, колкото и моя !
Като е готов на "саможертва" защо не спомена собствената си къща !
Ами просто е - той в своята безнаказаност приема всичко на територията България за лична собственост.
Затова е време да му покажем кое е негово - да си ходи в зайчарника, да си кара ретро мерцедеса и да ни отърве от присъствието и цинизмите си !!!

3025

8

georgi1234

29.07 2020 в 21:32

Тиквуне, как ще палим Секвоята бе? Нали пачките са вътре...